Ce face beţia din om! Doi agenţi Secret Service, au intrat cu maşina într-o barieră de la Casa Albă!

secret-serviceDepartamentul american pentru Securitate Internă anchetează doi agenţi de rang înalt din cadrul Secret Service acuzaţi că au intrat cu o maşină într-o barieră de securitate de la Casa Albă, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al agenţiei.

The Washington Post (WP) a dezvăluit investigaţia miercuri după-amiază. Ziarul scrie că agenţii au intrat cu un vehiul guvernamental într-o barieră de securitate de lângă Casa Albă după o noapte în care au consumat băuturi alcoolice.

 Potrivit ziarului, unul dintre agenţii implicaţi este Mark Connolly, al doilea în ierarhia dispozitivului de securitate al lui Obama, iar celălalt este George Ogilvie, un supervizor de rang înalt de la Biroul de teren din Washington.

„Faptul că în acest eveniment au fost implicaţi agenţi de nivel superior nu este doar stânjenitor, ci denotă o lipsă clară de discernământ într-o potenţială situaţie periculoasă”, denunţă şefii Comisiei pentru supervizarea reformei guvernamentale din cadrul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Jason Chaffetz şi democratul Elijah Cummings, citaţi într-un comunicat.

O serie de oficiali din cadrul agenţiei, inclusiv fosta directoare Julian Pierson, au fost nevoiţi să demisioneze în ultimele şase luni, după dezvăluirea mai multor breşe grave în asigurarea securităţii preşedintelui. Un bărbat din Texas, înarmat cu un cuţit, a escaladat gardul Casei Albe, în septembrie, şi a pătruns adânc în sediul preşedinţei înainte să fie reţinut.

O investigaţie internă şi o comisie independentă au relevat probleme grave în cadrul agenţiei.

Comisia, alcătuită din patru foşti oficiali guvernamentali, a conchis, într-un raport publicat anul trecut, că Secret Service este prea închis şi are nevoie de o nouă conducere.

Ea a recomandat ca Pierson să fie înlocuită în funcţie cu un om din afara agenţiei, însă preşedintele Obama l-a numit la începutul anului pe Clancy, un agent care se retrăsese şi care a asigurat interimatul după Pierson.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.