Ce înseamnă consumabile de calitate? Care sunt caracteristicile acestora?

Alegerea imprimantei ori a sistemului all în one perfect este principala provocare pentru utilizatorii care doresc să achiziționeze electronice versatile, durabile, care reuşesc să crească productivitatea, randamentul şi eficiența.

Un alt detaliu  pe care cei mai mulți dintre cumpărători îl analizează cu atenţia este calitatea printului. Mulţi dintre aceştia uită însă să analizeze cu mai multă atenţie şi aspectele legate de consumabile, respectiv tonere şi cartuşe. Şi totuşi acesta sunt componentele care influenţează în mod direct modul de funcționare al imprimantelor, calitatea printului şi durata de viaţă a dispozitivelor.

Pentru că sunt accesorii importante ne-am propus să analizăm câteva aspecte, legate de ce înseamnă consumabile de calitate.

Ce înseamnă tonere de calitate?

Consumabilele sunt practic componentele care dau viaţa tiparului. Tonerul este o pulbere fină ce este împrăştiat şi orientat de razele laser în direcțiile dorite, reproducând fidel imaginea selectată.  Imprimantele laser sunt electronice ce folosesc căldura , razele laser şi praful de toner pentru a imprima conținutul dorit. Datorită procedeului complex calitatea imprimărilor este ridicată, iar acest fapt se poate vedea cu ușurința cu ochiul liber.

Tonerul folosit pentru imprimanta trebuie să fie de calitate, astfel se împrăştie incorect înainte ca tamburul să atingă temperatura optimă şi că razele laser să orienteze particulele fine. Un toner de slab, se poate împrăştia în interiorul imprimantei şi poate afecta celelalte componente. Utilizarea unui tonere cu caracteristici neconforme poate duce la distrugerea cipului, fapt ce va genera costuri suplimentare.

Pentru imprimantele laser pot fi utilizate tonere originale, recomandate de producător, care pun în valoare caracteristicile cel mai bine tehnice,  dar şi variantele compatibile economice care asigura aceeaşi calitate şi randament ridicat. Fie că alegi un toner, Q2612A, HP W1106A ori un toner HP CF217A, ai garanția că vei beneficia de calitate. Este important totuşi să se acorde atenţie codurilor specifice,astfel se pot identifica facil modele potrivite.

Ce însemna cartuşe de calitate?

Când vorbim de imprimante inkjet, vorbim de cartuşe cu cerneală. Principiul de funcţionare al este unul destul de simplu. Capul cartuşului de cerneală se încălzeşte când aceasta este pusă în funcţiune şi distribuie lichidul către duze care sunt supuse unei presiuni controlate. Acest proces permite fixarea cernelei pe hârtie. Cartuşele de cerneala sunt soluţii ceva mai scumpe, însă în condiţiile în care volumul de imprimare nu este unul foarte ridicat, aceste costuri practic pot fi trecute cu vederea. Un cartuş bun este unul care nu are duzele înfundate şi capetele uzate. La montare este ermetic şi nu permite împrăştierea soluției în interiorul dispozitivului.

Fie că vorbim de o variantă PG 540, un cartuş LC985 sau 901 HP, vorbim de calitate. Atât cartuşele originale cât şi cele compatibile reuşesc să pună în valoare caracteristicile imprimantelor inkjet. Totuşi pentru a avea garanţia calităţii achiziţia de tonere şi cartuşe trebuie să se facă din magazine avizate.

Sursa de imagine:FabrikaSimf / Shutterstock.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.