Ce părere au tinerii despre schimbările de vreme?

Temperaturile neobișnuite din timpul verii sau iernii și schimbările bruște de vreme din ultimii ani nu mai sunt un secret pentru nimeni. Aceste modificări ale vremii sunt conștientizate atât de adulți, dar și de tineri și adolescenți. Fiecare dintre noi este afectat în mod diferit de schimbările de vreme. Adolescenții sunt la fel de afectați ca și cei mai în vârstă, dar în același timp ei sunt și cei care pot face în privința ameliorării acestor efecte.

Sunt tinerii din România afectați de schimbările de temperatură?

Un sondaj recent realizat de Unicef arată că majoritatea tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani consideră că sunt afectați în mare măsură de schimbările de temperatură. De asemenea, aceștia consideră că pe termen lung, efectele acestor fenomene asupra vieții lor se vor simți și mai intens. Tinerii de astăzi se arată interesați să participe la propuneri legislative și măsuri de educare a populației pentru a minimiza impactul negativ pe care omul le are asupra mediului.

Măsuri pe care tinerii le propun în privința schimbărilor climatice

Tinerii reprezintă ”speranța zilei de mâine”. Așadar, ideile lor pot fi de ajutor în identificarea de noi măsuri care să protejeze mediul și să diminueze frecvența fenomenelor extreme. Printre măsurile pe care tinerii le propun și la care pot contribui se numără următoarele:

  • Extinderea utilizării surselor regenerabile de energie
  • Reducerea consumului de combustibili fosili
  • Educarea populației în ceea ce privește reciclarea
  • Contribuirea la proiecte care folosesc tehnologii noi și sustenabile.

Sunt tinerii pregătiți să acționeze?

Deși nu au ajuns încă la maturitate, mulți tineri sunt dispuși să contribuie la acțiunile dezvoltate pentru reducerea impactului asupra mediului. Majoritatea tinerilor se consideră pregătiți să acționeze imediat pentru a lupta cu schimbările de vreme și sunt dispuși să colaboreze pentru dezvoltarea unor proiecte cu acest scop. De asemenea, aceștia sunt dispuși să facă echipă cu colegii lor, să se implice în activități la școală sau să discute cu părinții pentru a se implica în acțiuni diverse împreună.

Surse de informare pentru tineri asupra schimbărilor de vreme

Tinerii sunt foarte receptivi la informații și folosesc diferite surse prin intermediul cărora obțin detalii despre subiectele care îi interesează. Atunci când vine vorba de schimbările de vreme, modul de informare preferat de tineri este școala. Aceștia consideră școala ca fiind o sursă de încredere care le poate transmite informații despre un subiect atât de serios. De asemenea, rețelele de socializare sau părinții reprezintă alte surse de informare pe care tinerii le preferă.

Schimbările climatice reprezintă un subiect foarte important la care ar trebui să ia parte întreaga populație. Tinerii pot fi un motor de promovare a măsurilor care previn impactul negativ pe care oamenii îl au asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.