Ce se întâmplă dacă mâncăm ouă seara? Greşeala din bucătărie care te poate îmbolnăvi grav

Ouăle sunt un produs alimentar prezent în orice bucătărie. Nu există persoană care să nu consume ouă. Popularitatea acestui aliment a atras o serie de păreri contradictorii despre efectele sale asupra organismului uman.

Oul este un produs alimentar important pentru organism datorită nutrienților din compoziția sa chimică. În plus, gustul său îl transformă în vedeta bucătăriei, fiind prezent într-un număr impresionant de preparate culinare. Fie că alegem oul fiert cu pâine prăjită, omletă cu brânză și legume sau ou prăjit cu bacon, un lucru este cert: ne place să mâncăm ouă.

Popularitatea acestui produs alimentar a atras diverse opinii contradictorii, care au făcut oamenii să se întrebe dacă ouăle sunt sau nu benefice pentru sănătate. Mai mulți specialiști în nutriție au demontat câteva mituri despre ouă.

Ouăle accelerează metabolismul

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine uşor de asimilat și conţine nouă aminoacizi, care accelerează metabolismul. De asemenea, în compoziția sa chimică se găseşte un complex de vitamine: A, B1, B2, B5, B6, B9, B12,D şi E, plus minerale: calciu, fosfor, magneziu, fier şi zinc, care acoperă necesarul nutriţional pentru o masă.

În plus, în ou există și colina şi inozitolul, substanțe chimice care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos şi a creierului. Ba chiar mai mult, ouăle sunt bogate în luteină, substanță responsabilă pentru o vedere clară. Deficiența sa favorizează modificări distructive ale țesuturilor oculare, iar vederea se deteriorează ireversibil.În general, oamenii mănâncă ouă la micul dejun, evitându-le seara din pricina anumitor mituri.

Nutriționiștii însă au explicat ce se întâmplă dacă mâncăm ouă seara.iind de 300 mg. Astfel că, dacă le consumăm la cină, ouăle se digeră lent şi îngreunează digestia. Există însă o excepție pentru pofticioși! Putem mânca ouă seară, dacă nu ne culcăm imediat. Trebuie să așteptăm cel puțin două ore de la servirea cinei.

De asemenea, medicii nutriţionişti afirmă că oamenii pot mânca câte ouă doresc, dacă stilul alimentar este echilibrat. Nu există o limită de consum decât pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol în sânge.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.