Ce se întâmplă în corp după prima doză de vaccin anti-covid-19. Medicii rup tăcerea

Medicii specialiști ne spun ce se întâmplă cu organismul după prima doză de vaccin împotriva coronavirus. Medic primar cardiolog și Șeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență din Tg. Mureș, Theodora Benedek a verificat nivelul anticorpilor COVID-19 la două săptămâni de la imunizarea cu prima doză de vaccin. Nimeni nu se aștepta la acest rezultat.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Ce se întâmplă în corp după prima doză de vaccin anti-covid-19

După ce a verificat nivelul anticorpilor la două săptămâni după prima doză de vaccin anti-COVID-19, Dr. Theodora Benedek a fost surprinsă să afle că nivelul acestora este de trei ori mai mare decât cel necesar pentru protecția împotriva virusului ucigaș.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

”În cazul acestei determinări de laborator se considera că o valoare a titrului de anticorpi de peste 1 e pozitivă. Deci organismul are anticorpii necesari pentru a se lupta cu virusul. Iar titrul meu este de 4.4 unități arbitrare pe ml, deci deja la 2 săptămâni am protecția necesară în cazul în care m-aș infecta cu coronavirus”, a declarat Dr. Theodora Benedek, potrivit Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel, despre ce se întâmplă după a doua doză de vaccin anti-COVID

Profesor la Institutul Matei Balș din Capitală, medicul Adrian Streinu-Cercerl a declarat la Digi24 că după imunizarea cu cea dea doua doză de vaccin anti-COVID-19 putem fi mai liniștiți. Asta deoarece scade considerabil riscul să dezvoltăm infecții severe cu virusul.

Cu toate acestea, potrivit profesorului, masca de protecție va rămâne obligatorie până în anul 2023, deoarece vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu și la nivelul mucoaselor.

”Teoretic, după a doua doză, la șapte zile deja putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus. Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează și la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, avem toate șansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate și o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID.

Totodată, Adrian Streinu-Cercel precizează că măsurile de protecție ar trebui menținute, chiar întărite.Trebuie să facem acest lucru pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea răspândirii rapide a noului coronavirus în populație.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.