Ce spun mâinile despre sănătatea ta. Priveşte-le cu atenţie pentru indicii preţioase

maini-de-femeieCând te-ai uitat ultima oară cu atenție la mâinile tale? Dacă nu știai, îți pot da indicii clare despre sănătatea ta. Vezi ce poți afla, dacă le examinezi.

Îți tremură mâinile
Dacă observi că mâinile tale încep să tremure deodată, nu este cazul să te panichezi. Poate ai băut prea multă cafea ori iei pastile care îți pot da aceste efecte adverse. Totuși, dacă ți se întâmplă frecvent să îți tremure mâinile, este indicat să mergi la medic. De cele mai multe ori, boala Parkinson dă astfel de simptome.

Ai unghii subțiri și exfoliate
Dacă unghiile tale sunt subțiri și se rup repede, suferi de o deficiență de zinc, un nutrient important, care ajută la creșterea și înnoirea celulelor pielii. Pentru a rezolva această problemă, poți lua suplimente cu zinc ori poți include în dietă germeni de grâu, ovăz, nuci și carne.

Ți se cojește pielea
Dacă observi că pielea de pe mâini, în special de pe vârful degetelor, începe să se cojească, înseamnă că ai lipsă de vitamina B. Poți rezolva această problemă luând suplimente ori incluzând în alimentație pește, alune, ciuperci, avocado sau ton.

Ai pielea uscată și iritată
Dacă ai mereu pielea uscată și iritată, iar crema nu te ajută, ar trebui să mergi la medic, pentru că ai putea avea o eczemă.

Ai vârful degetelor albastru
Când vârful degetelor este albastru sau roșu, ai putea suferi de Sindromul Raynaud, o tulburare a circulației sanguine la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare. Pe lângă acest simptom, poți avea mâinile și picioarele reci și chiar te pot durea.

Ai o dungă închisă pe unghie
Dacă observi o dungă închisă la culoare pe unghie, mergi la medic cât poți de repede. Acesta poate fi un semn că suferi de melanom, un tip de cancer de piele.

Sursa: unica.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.