Ce sunt pariurile încrucișate și cum funcționează

ID:138035447

Dacă pariezi de o perioadă scurtă de timp, este posibil să nu fi auzit de termenul de pariuri încrucișate. Este vorba de schimb de pariuri (betting exchange) sau pariuri în contrapartidă.

Pariurile încrucișate sunt un tip de pariu sportiv în care pariezi împotriva altor jucători și nu împotriva casei de pariuri obișnuite. În cazul pariurilor încrucișate, un utilizator creează un pariu la o cotă X și altul trebuie să-l urmeze.

Adică cel puțin două persoane trebuie să ia decizia de a paria la o casă de tip betting exchange. Acestea nu pot paria la o casă de pariuri convenționale precum Betano pariuri.

Atunci când se ia decizia de a plasa un astfel de pariu, o persoană creează pariul și alta îl joacă. Persoana care creează pariul este cunoscută drept „layer”. Lay înseamnă să pariezi contra și „back” în favoarea.

Când un layer creează un pariu, ceea ce își dorește cu adevărat este ca acel pariu să nu aibă loc. Layerul are nevoie de cineva care să  parieze„back”, adică să-l urmeze.

Exemplu de pariuri încrucișate

Îți vom da un exemplu practic pentru a înțelege ce sunt pariurile încrucișate. Imaginează-ți că se apropie data unui meci important, unul între două mari rivale: Real Betis – Sevilla, de exemplu. Dacă ești fan Betis, vei crede că echipa ta favorită va câștiga acasă la Sevilla și creezi un pariu de tip exchange și  stabilești cota și suma maximă pentru pariu:

Sevilla câștigă la o cote de 8. Pariu maxim: 30 €

De fapt, crezi că va câștiga Betis, dar ai nevoie de cineva care să decidă să parieze pe ceea ce ai propus. În acest caz, apare o altă persoană care decide să urmeze pariul tău și pariază 30 de euro pe câștigarea meciului de către Sevilla.

Dacă Betis câștigă sau egalează, vei câștiga cei 30 de euro pe care i-a pariat cealaltă persoană, dar dacă Sevilla câștigă, aceasta câștigă 30 × 8 = 240 €.

Avantaje

Pariurile încrucișate au câteva avantaje. Pentru început, utilizatorii sunt cei care decid cotele pariurilor, asumându-și rolul care altfel ar corespunde casei de pariuri. Astfel, pariurile în contrapartidă devin mai mari decât la ​​casele de pariuri convenționale.

Un alt avantaj al pariurilor încrucișate este că nu există restricții cu privirea la câștigarea unor sume mari de bani. La casele de pariuri tradiționale, dacă câștigi mulți bani, este posibil ca operatorul de pariuri să limiteze suma maximă pe care o poți paria.

Dezavantaje

Dezavantajele pariurilor încrucișate le putem rezuma în câteva puncte. Unul dintre ele este că nu sunt indicat pentru pariorii novici, deoarece, dacă pariezi contra și pierzi, poți avea mari probleme.

Un alt dezavantaj este lipsa lichidității pe piețe. Gândește-te că pentru ca un pariu să fie efectuat, trebuie să fie de acord două persoane, să ia decizii diferite și să parieze în consecință.

Găsirea lichidității în meciurile importante nu este de obicei prea problematică, dar dacă vorbim despre un meci de divizia a doua, de exemplu, lucrurile se schimbă. Prin urmare, varietatea pariurilor este foarte mică în comparație cu casele de pariuri convenționale.

Sfat final

În concluzie, este important de remarcat că în cazul acestor pariuri, îți poți pierde mai ușor controlul decât în cazul pariurilor convenționale. În esență, deoarece posibilitatea „trading-ului” este la îndemână și este evident faptul că pariul pentru și împotriva mai multor evenimente în același timp îți poate complica bugetul. De asemenea, este o modalitate în care experiența poate face diferențe importante. Din aceste motive, nu îți recomandăm să plasezi pariuri încrucișate dacă ești parior începător. Dacă dorești să îți încerci norocul în lumea fascinantă a pariurilor, ideal este să începi cu pariuri tradiționale și să intri treptat în contact cu dinamica unică a pariurilor în contrapartidă.

Așadar, ținând cont de cele de mai sus, te sfătuim să îți alegi pariurile cu grijă, pentru ca experiența ta în această lume atât de atractivă să fie una plină de noroc. Mult succes îți dorim!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.