Ce trebuia sa facem mai mult? – Interviu EXCLUSIV cu Daniel Kotecz

Domnule Daniel Kotecz, director sportiv al echipei HCM Baia Mare, sunt pregatite fetele sa invinga echipa franceza in ultima etapa a Champions League, in faza intai a grupelor?

Da. Chiar daca efectivul echipei este subtiat considerabil din cauza problemelor medicale. Vor lipsi din nou cel putin 4 jucatoare, iar alte 5-6 jucatoare se confrunta cu probleme medicale. Chiar si in aceste conditii echipa crede in victorie si implicit in calificarea in Grupa principala din Liga Campionilor. Speram intr-o mobilizare maxima a jucatoarelor si un sprijin substantial din partea celui de-al „optulea jucator al echipei”, minunatul public baimarean.

Cat de realizabil este obiectivul echipei sa ajunga in Final Four?

Obiectivul este unul motivant, insa realist cred ca o prezenta in Grupele principale si, probabil o calificare in faza sferturilor de finala, este mai aproape de adevar. Trebuie sa tinem cont ca HCM Baia Mare este doar la a doua participare in Liga Campionilor si ne confruntam in aceasta competitie cu echipe titrate, cu experienta, palmares superior si nu in ultimul rind, cu bugete mult mai mari. Dar daca vom putea ajunge in Final Four nu ne vom da la o parte. Totul va depinde de rezultatele noastre din grupa principala, unde vom juca, cel mai probabil, alaturi de Gyor, Viborg si Savehof.

La nivelul clubului v-ati propus sa intariti echipa? Aducand si alte jucatoare la echipa?

In acest moment este aproape imposibil sa putem transfera jucatoare care sa intareasca echipa. Toate jucatoarele de top sunt sub contract, iar a aduce jucatoare doar de dragul de a transfera nu cred ca e benefic. In functie de evolutia echipei in acest sezon, dupa o analiza obiectiva, si in functie de posibilitatile financiare, vom putea face o strategie pentru sezonul viitor.

In ultima vreme, odata cu performantele echipei, au aparut ,,groparii sportului maramuresean”. Cum comentati atacurile furibunde la adresa performantei realizate de anumite persoane?

Ma surprinde faptul ca suntem criticati de unii „specialisti”, chiar la finalul unui an, 2014, in care s-au realizat cele mai bune performante din istoria clubului si cele mai importante rezultate din ultimii 25 ani ale vreunei echipe din Maramures la jocuri sportive. Am devenit, in premiera, campioni nationali, am cistigat toate trofeele interne puse in joc (campionat, Cupa Romaniei si Supercupa), suntem la un pas de o calificare onoranta in grupele principale din Liga Campionilor. Am avut in 2014 nu mai putin de 23 de jucatoare convocate la diferite echipe nationale (13 la echipa Romaniei si 10 la alte selectionate). Ce trebuia sa facem mai mult? Cred ca doar unii care sunt „paraleli” cu fenomenul sportiv pot sa ma contrazica.

Bugetul clubului ar putea fi realizat din participarea in Champions League?

Imi pare bine ca ati atins o problema sensibila. Trebuie sa stiti ca participarea in toate competitiile interne, campionatul Ligii Nationale, Cupa Romaniei, Supercupa, inseamna doar cheltuieli, fara beneficii financiare. Nu se premiaza cu bani nici un rezultat, doar cu o diploma, o cupa, medalii si tricoul de campion.

In Liga Campionilor e cam la fel, am platit taxa de participare 15.000 euro, platim toate cheltuielile privind pregatirea si participarea la meciuri (transport, cazare, masa, echipament, suprafata de joc, reclame, si multe altele). Doar daca cistigi Liga Campionilor poti incasa in jur de 100.000 euro, care nu iti ajung nici pentru cheltuielile necesare pentru o luna. Nu exista sumele vehiculate in fotbal, de care au auzit unii si poate sunt tentati sa creada ca e la fel si in handbal.

Ce le transmiteti cititorilor ziarului Jurnalmm. Ziarul nostru a fost mereu langa echipa si asa va fi in continuare.

Va multumim pentru sprijin si speram sa fiti alaturi de echipa indiferent daca cistiga sau pierde. Sper sa va caracterizeze in continuare obiectivitatea, echidistanta si continua informare pentru a va respecta ca jurnalisti si pentru a va respecta cititorii dumneavoastra. La rindul nostru, speram ca HCM Baia Mare sa va ofere cit mai multe satisfactii profesionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.