Ce trebuie să faceţi în cazul unui accident cu o maşină fără RCA, pentru a vă putea recupera paguba

accidentV-aţi găsit maşina lovită, iar autorul fie nu are încheiată o asigurare RCA, fie a fugit fără să lase vreun număr de contact? Iată ce paşi trebuie să urmaţi într-o astfel de situaţie ca să nu suportaţi din propriul buzunar reparaţiile.

Primul pas este să depuneţi o cerere de despăgubire la sediul Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii sau la orice societate de asigurare care face asigurări obligatorii de răspundere civilă a autovehiculelor, scrie digi24.ro.

Ataşaţi cererii documente din care să reiasă că vehiculul care v-a accidentat fie nu era asigurat, fie a rămas neidentificat. În termen de trei luni, fondul trebuie să vă dea un răspuns.

Acesta plăteşte despăgubiri atât pentru daune materiale, cât şi pentru vătămări de persoane şi decese, dacă accidentul a fost provocat de o maşină fără RCA.

Atenţie însă! Dacă nu ştiţi cine v-a lovit, veţi fi despăgubit pentru daunele materiale doar în cazul în care cel puţin persoană a fost rănită şi a avut nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale. În plus, va trebui să achitaţi franşiza pentru daune materiale care în aceste cazuri este echivalentul în lei a 500 de euro.

Nu veţi fi despăgubit dacă vă găsiţi maşina lovită în parcare, dacă accidentul a fost provocat de pietoni, biciclişti sau căruţe. Nu primiţi bani nici dacă maşina a fost avariată de animale, de starea proastă a drumului sau ca urmare a unor fenomene meteo.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.