Ce TREBUIE să știți când vedeți POLIȚIȘTI pe stradă!

Avem cel mai mare număr de beneficiari de pensii de serviciu din MAI, din 2017 încoace. Pensia medie scade la circa 4.900 de lei brut lunar.

În medie, pensia de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne a coborât la 4.858 de lei brut lunar în primul semestru din 2020 şi este cu circa 106 lei mai mică decât în prima jumătate a anului 2019, reiese din calculele făcute de Economica.net pe baza datelor primite în exclusivitate de la Ministerul Afacerilor Interne. Aproape 70.800 de persoane au încasat în iunie pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a MAI, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2017 încoace, arată o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor primite de la Ministerul de Interne.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Pensiile de serviciu din MAI au costat peste 2 miliarde de lei în primul semestru din 2020, cu 2,89% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2019, reiese din informaţiile comunicate pentru Economica.net de MAI. Pensiile de serviciu din MAI se plătesc doar de la bugetul de stat.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Sumele plătite pentru pensiile de serviciu de sub cupola MAI în primul semestru din 2020 şi 2019 includ diferenţele acordate pensionarilor beneficiari ai pensiilor de serviciu în perioada precizată, rezultate în urma modificării/revizuirii drepturilor de pensie militară de stat, au spus pentru Economica.net oficialii MAI.

Pensiile de serviciu din MAI sunt gestionate şi plătite de Casa de Pensii Sectorială a MAI. Printre beneficiarii de pensii de serviciu plătiţi de Casa de Pensii Sectorială a MAI se numără militari, poliţişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi funcţionari publici cu statut special din cadrul Administrației Naţionale a Penitenciarelor – Ministerul Justiției.

Pensia de serviciu din MAI poate fi: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată sau pensia anticipată parţială, conform art. 15 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.

Pensia de serviciu medie din MAI a ajuns la 4.858 de lei brut lunar în primul semestru din 2020 şi este cu aproximativ 2% mai mică decât în prima jumătate a anului trecut, rezultă dintr-o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor primite de la MAI.

Aproape 70.800 de oameni au încasat pensie de serviciu în iunie 2020, plătită de Casa de Pensii Sectorială a MAI, cu peste 5.000 de oameni în plus faţă de aceeaşi lună din anul 2019, arată datele primite de Economica.net de la MAI.

Citeste continuarea pe economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.