Cea mai valoroasă monedă din România. Cine are așa ceva se alege cu o mică avere

Specialiștii dezvăluie care este cea mai valoroasă monedă din România. Cine are așa ceva se poate alege cu o mică avere. Moneda a fost emisă în nu mai mult de 200 de exemplare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Este vorba de „polul lui Carol I“, cu o valoare nominală de 20 de lei. Această monedă a fost emisă în 1868, purta efigia domnitorului român, avea 6,45 de grame – din care 90% aur și 10% cupru.

Aceasta făcea parte din planul domnitorului de sfidare a Imperiului Otoman. Din păcate, nu a fost pusă niciodată în circulație, ci a ajuns în topitoriile turcești. Au supraviețuit puține exemplare și de aici și valoarea uriașă.

Moneda are valoare istorică deoarece prefigura independența României, câștigată formal în 1877, potrivit kanald.ro. În catalogul de monedă românească, semnat de Erwin Schaeffer și Bogdan Stambuliu, piesa de 20 de lei din 1868 are o cota de 250.000 de euro.

Experții BNR vin însă cuo altă estimare: 100.000 de euro. Totuși, nici această valoare nu a fost atinsă vreodată, maximul fiind de 32.500 de dolari în 2010.

Primul leu românesc de argint a fost emis în 1870, în timpul lui Carol I, în 400 de exemplare. Tot în 1870, s-a emis 20 de lei din aur în 5.000 de exemplare. Urmează o monedă de 1.000 de lei de aur și două monede de argint, de 100 și 500 de lei, cu tematică „2040 de ani de stat dacic centralizat”, din timpul lui Ceaușescu, apărute în tiraje foarte mici și folosite că obiect de protocol.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.