Ceai din frunze de căpșun – Ajută în …

Atât cozile cât și frunzele de la cireșe, vișine și căpșuni sunt folosite în medicina populară la prepararea ceaiurilor binefăcătoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Frunzele de căpșun – Beneficii

Căpșunile sunt bogate în fibre iar acestea susțin tranzitul intestinal. De asemenea, conțin și potasiu, un mineral important pentru reglarea tensiunii arteriale.

Sunt o sursă excelentă de vitamina C, necesară pentru creșterea și repararea țesuturilor; de vitamina A, esențială pentru sistemul imunitar și de vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui.

Potrivit unei recenzii din 2016, inclusiv frunzele fructelor de pădure sunt bogate în compuși bioactivi înzestrați cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Frunzele de căpșun conțin calciu și fier, doi compuși importanți pentru producția de hemoglobină și pentru sănătatea oaselor.

Au efecte diuretice și digestive, la fel ca fructele și sunt și dezinfectante și astringente.

Mod de preparare

Frunzele de prepară sub formă de infuzie iar pentru un efect terapeutic mai intens, se pot combina cu frunzele altor fructe de pădure, de exemplu cu frunze de zmeură, mur sau afin.

Frunzele se amestecă în cantități egale. Pentru o cană de ceai, se folosește 1 lingură din acest amestec peste care se toarnă apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat după care se strecoară.

Notă: pentru a extrage cât mai mulți nutrienți din frunze, se lasă la infuzat peste noapte sau măcar pentru 4 ore.

Opțional, se poate aromatiza cu zeamă proaspătă de lămâie sau cu miere.

În plus, frunzele de căpșun se pot folosi și în scop cosmetic: în apele florale, măștile faciale sau în rețetele de săpun.

În ce boli ajută?

  • Balonare, flatulență, gaze intestinale
  • Constipație, digestie încetinită
  • Greață
  • Crampe abdominale
  • Diaree
  • Aciditate gastrică excesivă
  • Reumatism, artrită, gută
  • Probleme ale ficatului
  • Hipertensiune arterială
  • Afecțiuni ale rinichilor
  • Avitaminoze

Pentru calmarea durerilor, ceaiul se poate adăuga la băi.

Ceai din cozi de căpșuni – sporește efectul digestiv

Din cozi de căpșun se poate face o infuzie separată, din 1 linguriță de codițe și 250 ml apă.

Are o acțiune calmantă la nivelul stomacului, atenuează crampele, balonarea și stările de greață.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.