Ceaiul care te ajută să slăbeşti şi întăreşte sistemul imunitar. Poate înlocui cafeaua. Atenţie, se recomandă o singură cană pe zi!

Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Acest ceai este o băutură populară în întreaga lume și recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Ceaiul negru, ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar, este o băutură apreciată încă de acum 500 de ani.

Ceaiul negru este adeseori preferat ca un înlocuitor sănătos al cafelei. Acest tip de ceai are un gust mai puternic decât alte ceaiuri, chiar și decât ceaiul verde.

În cazul ceaiului negru, frunzele sunt oxidate complet înainte de uscare, ceea ce nu îl face însă mai puțin sănătos. Păstrează peste 80% din proprietățile prezente și în cazul fratelui său mai celebru, ceaiul verde, scrie doc.ro.

Băutura care te ajută să slăbești, are un conținut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Ca și ceaiul verde, cel negru stimulează metabolismul și elimină excesul de apă din organism. Persoanele care țin o dietă trebuie să știe că ceaiul negru este o modalitate sănătoasă pentru hidratarea organismului.

Totodată, acest ceai este bogat în substanțe active care luptă împotriva gripei și oferă o rezistență mai bună în timpul sezonului rece.

Un studiu realizat în urmă cu doi ani în America a demonstrat că extractul din acest ceai are puterea de a reduce numărul celulelor canceroase, iar polifenolii din compoziția ceaiului negru susțin dezvoltarea celulelor sănătoase.

Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Stimulează sistemul nervos

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul negru stimulează și sistemul nervos. Băutura care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar, ajută la îmbunătățirea memoriei și a atenției de concentrare.

Potrivit livadacuceai.ro, reduce și nivelul de hormoni ai stresului și protejează împotriva bolii Parkinson.

Chiar dacă are multe beneficii pentru organism, acesta poate deveni toxic. Trebuie consumat cu precauție de femeile însărcinate și persoanele care urmează anumite tratamente medicamentoase. Medicii recomandă să nu fie depășită o cană pe zi.

Pot exista anumite riscuri la consumul de ceai negru.

Toate ceaiurile preparate conțin minerale care, în exces, pot fi otrăvitoare.

Plumbul și aluminiul sunt prezente în ceai. În doze mari, aceste metale grele pot fi toxice pentru oameni. Urme minore de arsen și cadmiu pot fi prezente și în unele ceaiuri, dar nu în cantități nocive.

Ceaiul negru are, de asemenea, niveluri ridicate de mangan. Organismul are nevoie de acest mineral, dar poate fi toxic în exces.

Cu cât se prepară mai mult timp, cu atât concentrația acestor elemente toxice va fi mai mare. Prepararea ceaiului timp de maxim 3 minute poate reduce riscurile.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.