Ceapa roşie are beneficii incredibile pentru sănătate. Cum o să foloseşti pentru a evita bolile grave

Ceapa roşie este unul dintre alimentele folosite frecvent în bucătăria românească. Cu un gust mai dulceag şi mai blând decât al cepei albe, are o serie de beneficii pentru sănătate, unele dintre acestea fiind mai puţin cunoscute.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ceapa roşie este bogată în flavonoide, compuşi sulfurici şi vitamina C. Aceste substanţe pot preveni apariţia sau reduce evoluţia unor boli grave, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile neurodegenerative şi cele cardiovasculare.

Este bogată şi în vitaminele A şi B, dar şi în săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substanţe cu caracter antibiotic si diuretic.

Ceapa roşie conţine mai mulţi polifenoli decât usturoiul şi prazul. Aceştia sunt responsabili pentru creşterea numărului de bacterii bune din intestin. Mai mult, acete bacterii au un rol important pentru întărirea sistemului imunitar. Astfel, consumul de ceapă roşie vine cu o serie de beneficii pentru organism.

Un factor important este inhibarea celulelor canceroase, datorită efectului pe care-l are quercitina. Unele studii din SUA relevă că persoanele care consumă ceapă roşie au un risc de a dezvolta cancer de tract digestiv sau respirator superior cu până la 50% mai mic decât cele care nu consumă această legumă.

În plus, ceapa roşie previne apariţia ulcerului, cu precădere prin eliminarea radicalilor liberi. Această legumă minune susţine eliminarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă pentru producerea ulcerului duodenal, conform cumsa. De asemenea, ceapa roşie reduce glicemia şi reglează nivelul colesterolului în organism.

Siropul cu ceapă roşie, remediul natural care te scapă de tuse

Leguma poate ajuta şi la ameliorarea problemelor respiratorii. Amestecă o ceapă roşie cu miere şi zahăr brun. După ce laşi ametecul la macerat peste noapte, vei obţine un sirop puternic. Apoi, scoate ceapa şi consumă siropul obţinut pentru a ameliora tusea, congestia de la nivelul căilor respiratorii superioare şi pentru a diminua mucozităţile.

Mai mult, ceapa roşie poate fi folosită pentru a preveni infecţiile de la nivelul cavitătii bucale şi deteriorarea dintilor. Daca vrei să o foloseşti în acest scop tot ce ai de făcut este mesteci ceapa roşie pentru 2-3 minute, timp suficient pentru ca anumiţi compuşi sa elimine bacteriile şi germenii din gură şi de la nivelul gâtului.

Puţini ştiu că ceapa roşie are un nivel ridicat de aminoacizi, cu un efect important de detoxifiere a organismului.

Cataplasmele cu ceapa rosie aplicate la nivelul capului sau în alte zone ale corpului ameliorează durerea, chiar şi cea de intensitate semnificativă, cum sunt cele din gută şi reumatism.

Totodată, potrivit specialiştilor în sănătate, ceapa roşie ajută la dizolvarea calculilor biliardi şi poate reveni litiaza renală. În cazul în care aveţi pietre la rinichi, puteţi consuma în fiecare zi trei linguriţe de suc de ceapă roşie pe care să-l lăsaţi la macerat timp de cinci ore în trei lungi de ulei de măsline. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile, reluat apoi după o săptămână de pauză.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.