Cearcănele ascund boli periculoase! Recunoști simptomele?

Deși sunt extrem de frecvente și par banale, nu trebuie să uităm că cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar, pot fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm încă.

cearca

Cearcănele au la bază procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albăstrui acolo unde pielea este mai subțire, adică sub ochi. Foarte posibil ca acest proces să se întâmple și în alte zone, dar sub ochi se vede cel mai bine ruperea capilarelor, scrie clicksanatate.ro.

Ce boli pot ascunde cearcănele, dacă NU sunt moștenite genetic:

Culoarea cenușie a cearcănelor este un semn de anemie sau afecțiune sistemică asociată cu stres și oboseală.

Culoarea albastră este un semn al circulației proaste sau a unor posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare.

Cât despre culoarea roșie a cearcănelor, aceasta trădează o vascularizare mare, ce este specifică persoanelor cu hipertensiune.

Ca o soluție, Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feței și îndepărtarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. De asemenea, Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne și o poți obține dintr-un suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să îl aplici cu o compresă în zona ochilor, o dată pe săptămână.

Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. Seara, înainte de culcare, folosește ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata fața și a păstra elasticitatea pielii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.