Centralele Termice sunt „ILEGALE”, UE ne OBLIGĂ să le schimbăm…

instalator-centraleO nouă Directivă Europeană a fost emisă zilele acestea. Conform directivei, toţi proprietarii care au centrale termice mai vechi de 10 ani, vor fi obligaţi să-şi achiziţioneze altele noi, mai puţin poluante şi mai scumpe cu minim 50%. Românii nu vor fi încântaţi de aceasta nouă directivă pentru că nu-şi vor permite o cheltuială în plus la început de iarnă, cu toate că Legea va intra în vigoare în mai puţin de o lună, scrie capital.ro citând B1 TV.

Decizia Uniunii Europene, va avea un mare impact financiar pentru milioane de familii din România, acestea fiind nevoit să-şi cumpere centrale termice cu tehnologia de condensare, care pot ajunge la preţul de maxim 7000 lei. Majoritatea românilor nu au aceşti bani, iar din această cauză se va recurge la „mituirea” celor de la ISCIR, care vor mai da 2 ani de funcţionare pentru centralele vechi, iar în acest fel se va mai prelungi agonia achiziţiei unei noi centrale, cu măcar 2 ani de zile.

Cei care sunt reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare, ne atenţionează că odată cu implementarea noii directive europeane, se va trece şi la introducerea taxei pe coş, astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu aşa cum sunt acum instalate.

sursa:stirideactualitate.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.