Cenuşăreasa:Vineri, 14 Noiembrie, de la orele 09.30 și 11.00, la Casa de Cultură din Sighetu Marmației

Spectacolele cu care se merge în deplasare la Sighetu Marmației mâine, vineri 14.11.2014 , se vor juca la Casa de Cultură Sighet, după cum urmează: ”Cenușăreasa” orele 09.30 și 11.00, iar ”Conu’ Leonida farsă cu reacțiunea” de la ora 13.00 în aceeași locație.

„A fost odată ca niciodată … este, a fost şi va fi mereu prezent în mintea şi sufletele noastre indiferent de vârsta biologică pe care o avem. A fost odată ca niciodată o Cenuşăreasă … o poveste nemuritoare şi … un spectacol pe care noi ni l-am dorit foarte dinamic, pigmentat cu muzică de bună calitate şi îmbrăcat într-un decor care se constituie într-o mare carte de poveşti a cărei file descoperă rând pe rând spaţii … în care personajele dau naştere unei lumi captivante, lume în care dramatismul situaţiilor este mereu atenuat de umor. Cenuşăreasa, veşnic optimistă şi mereu cu zâmbetul pe buze ne transmite un mesaj etern valabil – să credem cu adevărat în visele noastre și atunci ele se vor împlini. Ne-am propus un spectacol care prin mijloace simple, dar spectaculoase, să creeze o atmosferă plăcută, cu un final fericit, care să ne dea speranţa că totuşi, poate să existe tinereţe fără bătrâneţe.”

Regizor Claudiu Pintican

Povestea nemuritoare a tinerei batjocorite de surorile şi de mama ei vitregă, imediat după ce tatăl ei bun a murit, este pusă în scenă de Claudiu Pintican. Păstrându-şi sufletul bun şi generos, Cenuşăreasa, care nu se sperie de muncă, învinge greutăţile şicontinuă să spere că, până la urmă, va găsi fericirea. Destinul ei se schimbă atunci când la curtea regelui Euroniei este organizat un bal la care sunt invitate toate tinereleeligibile din ţinut, cu scopul ca tânărul prinţ să îşi găsească o soţie. Cu ajutorul Zânei celei Bune, Cenuşăreasa va reuşi să îşi împlinească visul.

Cenuşăreasa – dramatizare de Claudiu Pintican, după Charles Perrault

DISTRIBUŢIA:

CENUŞĂREASA ………………… …………SANDA SAVOLSZKY

MALVINIA ……………………………………..ADRIANA COVACI

GRIZELA ………………………………………WANDA FARKAŞ

MAMA VITREGĂ ……………………………DANA ILIE-BĂRBOSU

ZÂNA BUNĂ ………………………………….DIANA PODĂREANU

POVESTITORUL/REGELE ………………..CLAUDIU PINTICAN

ȘAMBELANUL ………………………………DAN CORDEA

SOLUL …………………………………………DORIN GRIGUŢA

PRINŢUL ………………………………………GEORGE POP

CORPUL DE BALET ŞI ORCHESTRA TEATRULUI MUNICIPAL

DIRECŢIA DE SCENĂ: CLAUDIU PINTICAN

SCENOGRAFIA ȘI DECORUL: MIHAI VĂLU
COREGRAFIA: CRISTIAN IACOB
ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: DORIN GRIGUŢĂ, PETRU DAMŞA
REGIA TEHNICĂ/SUFLEUR: EUGEN PETRUŞCA
LUMINI: MARIN CODREA
SONORIZARE: DAN LAURENȚIU PRODAN

Toate decorurile și costumele sunt executate în atelierele Teatrului Municipal: croitorie bărbați: Zenovia Bucșa, Cristian Goga; croitorie femei: Szabo Gyongyi, Emilia Chifor; atelier tâmplărie: Vasile Dănuț Bozântan; atelier lăcătușerie: Ioan Hozaș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.