Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

etilotest-460x360Ieri, 19 iulie, în timp ce executau activităţi pentru supravegherea şi controlul traficului rutier pe DN18, în comuna Petrova, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism al cărui conducător auto se deplasa cu o viteză peste limita legală admisă. Şoferul, un borşean de 31 de ani, a prezentat poliţiştilor un permis de conducere internaţional, eliberat de autorităţile ucrainene, care nu prezenta elementele de siguranţă specifice stabilite de legislaţia statului emitent.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că borşeanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Un tânăr de 24 de ani din Sighetu Marmaţiei este cercetat de poliţiştii pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deţine permis. Acesta a fost depistat de poliţişti duminică, 19 iulie, la ora 22.10, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 19 în comuna Sarasău.

Verificările efectuate au relevat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie iar poliţa de răspundere civilă auto şi inspecţia tehnică periodică sunt expirate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Duminică, 19 iunie, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DJ 108A, poliţiştii au oprit pentru control conducătorul unui moped neînregistrat, care se deplasa pe raza localităţii Fărcaşa.

Poliţiştii au constatat că mopedistul, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în satul Mânău, oraşul Ulmeni, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a relevat că tânărul avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Centrul de Permanenţă Medicală Fărcaşa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un bărbat de 31 de ani domiciliat în localitatea Chelinţa este cercetat de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Duminică, 19 iulie, la ora 03.53, în timp ce se deplasa cu un moped pe DJ108E, pe raza localităţii de domiciliu, bărbatul a surprins şi accidentat uşor un pieton în vârstă de 30 de ani, care mergea neregulamentar, pe partea dreaptă a carosabilului. Un echipaj al ambulanţei prezent la faţa locului i-a acordat pietonului îngrijiri medicale, fără a fi necesară transportarea lui la spital.

Bărbatul care s-a deplasat cu mopedul a declarat că vehiculul condus nu este înregistrat şi a prezentat poliţiştilor un permis de conducere emis de autorităţile italiene, care nu prezenta elemente de siguranţă specifice stabilite de legislaţia statului emitent.

De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a relevat că cel în cauză se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

Poliţiştii reamintesc că, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM.

Când se circulă cu mopedul pe drumurile publice, acesta trebuie să fie echipat cu

a) instalaţie de frânare eficace;

b) sistem de avertizare sonoră;

c) instalaţie de evacuare a gazelor de ardere care să respecte normele de poluare fonică şi de protecţie a mediului;

d) lumină de culoare albă în faţă, respectiv lumină şi dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roşie în spate;

e) lumini de culoare galbenă pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers, în faţă şi în spate;

f) plăcuţa cu numărul de înregistrare, amplasată la partea din spate.

Se interzice montarea pe moped a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate.

De asemenea conducătorul unui moped trebuie să poarte pe timpul deplasării pe drumurile publice cască de protecţie omologată.

Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de mopeduri sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate, permisul de conducere şi certificatul de înregistrare a vehiculului.

Foto:  Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.