Cercurile pedagogice ale cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Maramureș, pe semestrul I al anului școlar 2020-2021

Cercurile pedagogice ale cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Maramureș, pe semestrul I al anului școlar 2020-2021

În perioada 14-18 decembrie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, prin inspectorii școlari și coordonatorii zonali ai centrelor metodice, a organizat cercurile pedagogice ale cadrelor didactice. Dat fiind faptul că școala online ridică adevărate provocări pentru sistemul de învățământ românesc, punându-i pe dascăli în situația de a învăța, explora, experimenta, descoperi și aplica, echipa ISJ Maramureș a dorit să vină în întâmpinarea nevoii cadrelor didactice de a identifica cele mai potrivite instrumente de evaluare online.

Tema propusă la cercurile pedagogice din semestrul I al anului școlar 2020-2021 a fost EVALUAREA ONLINE. La nivelul tuturor celor 19 specializări la care s-a organizat activitatea, s-a pus accentul pe  dezbaterea punctuală a următoarelor aspecte: tipuri de evaluare în cadrul activităților de învățare online, proiectarea instrumentelor de evaluare, utilizarea platformelor educaționale pentru evaluarea online – exemple concrete, notarea ritmică a elevilor și asigurarea imediată a feedback-ului.

Au fost diseminate resursele educaționale deschise și exemple de bună practică. Inspectorii școlari au făcut  recomandări cu privire la desfășurarea activităților online, desprinse în urma inspecțiilor tematice efectuate în semestrul I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.