Ceremonii militare și religioase prilejuite de ziua Armatei României, la Carei

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României și împlinirea a 70 de ani de la acțiunile de eliberare a teritoriului național purtate de Armată în cel de-al Doilea Război Mondial au început sâmbătă dimineață, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei.

La eveniment sunt prezenți președintele Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, alături de alte oficialități.

Manifestările au debutat cu onorul dat de președintele Traian Băsescu Gărzii de onoare, urmat de trecerea în revistă a efectivelor, alături de generalul de brigadă Adrian Tonea, comandantul Diviziei a IV-a Gemina.

Un moment inedit al festivităților l-a reprezentat desantul a doi parașutiști din cadrul Brigăzii a VI-a de Operațiuni speciale, care au arborat, în coborâre, un drapel național și un banner cu inscripția „La mulți ani Armatei Române”.

În acest an se împlinesc 70 de ani de la eliberarea întregului teritoriu al României de sub ocupația horthystă, la 25 octombrie 1944 fiind eliberate ultimele localități românești — Carei și Satu Mare.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.