CETĂŢEAN ITALIAN, DEPISTAT CU 2,5 KILOGRAME DE CANNABIS LA IEŞIREA DIN ŢARĂ

2,5 kilograme de cannabis au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad şi poliţiştii de frontieră din Nădlac, de la un cetăţean italian care încerca să iasă din ţară folosindu-se de un document fals.

La data de 27 septembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, din judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au depistat un bărbat, cetăţean italian, care încerca să iasă din ţară, călătorind într-un autocar împreună cu o femeie, cetăţean român, şi folosind un document de identitate fals.

Existând suspiciuni asupra bărbatului, o echipă comună a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi a P.T.F. Nădlac a efectuat un control amănunţit sub scaunele din autocar pe care stăteau bărbatul şi femeia care îl însoţea.

Astfel, au fost descoperite patru pachete învelite în folie de staniol, iar în bagajul de cală al celor doi a fost găsit încă un pachet asemănător.

În pachete au fost depistate 2,5 de kilograme de substanţă de culoare verzuie, cu miros înţepător, susceptibile a fi cannabis.

Drogurile au fost ridicate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad –  Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, care continuă cercetările, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

Împotriva cetăţeanului italian a fost dispusă începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor deţinere de droguri de risc, scoatere din ţară de droguri de risc, fără drept, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals.

Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor, care au dispus arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.