Chinezii dau vești TERIBILE! Vezi cât rezistă, de fapt, VIRUSUL pe MĂȘTI

Chinezii dau vești TERIBILE! Vezi cât rezistă, de fapt, VIRUSUL pe MĂȘTI

Cercetătorii spulberă un nou mit legat de coronavirus. Oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au stabilit că virusul de la Wuhan, sau pur și simplu coronavirusul care face ravagii în lume, poate rezista pe o mască de protecție timp de o săptămână.

Coronavirus rezistă 7 zile pe o mască

Înainte de acest studiu, medicii susțineau că virusul rezistă aproximativ patru zile pe o mască de protecție. Totodată, chinezii au stabilit cu exactitate cât rezistă coronavirus pe șervețele, hârtie clasică, bancnote, metal și plastic.

Cercetătorii au, totuși, o veste bună: virusul nu are nicio șansă în fața spălatului pe mâini sau a dezinfectanților clasici.

Faptul că virusul care provoacă COVID-19 rezistă pe plastic timp de patru zile nu e o noutate, însă vestea că măștile de protecție „rețin” coronavirusul timp de o săptămână poate fi îngrijorător. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că infamul coronavirus este distrus fără probleme de banalul înălbitor de haine.

Raportul științific a fost publicat în jurnalul medical „The Lancet”, conform scmp.com.

„SARS-COV-2 poate fi stabil în anumite medii, dar nu face față metodelor clasice de dezinfectare”, au transmis oamenii de știință conduși de Leo Poon Lit și Malik Peiris.

Testarea a fost făcută la temperatura camerei și concluziile au fost următoarele:

Coronavirus rezistă mai puțin de trei ore pe hârtie și servețele, în timp ce pe o haină oarecare nu rezistă mai mult de 24 de ore. Pe sticlă și bancnote virusul a rezistat aproximativ patru zile, în timp ce pe metal și plastic a rezistat șapte zile.

Extrem de important, studiul nu reflectă modul în care o persoană anume ar putea lua coronavirus de pe diferite suprafețe. Cercetătorii au explicat că nu este clar în ce măsură poate fi luat virusul prin simpla atingere a unei zone contaminate.sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.