Cinci persoane care au condus autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice sunt cercetate de poliţişti

Nu există o concentraţie de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unei maşini. Pe măsură ce creşte cantitatea de alcool, corpul pierde tot mai multe din funcţiile care îi permit şoferului să conducă în siguranţă. Poliţiştii au fost la datorie şi în acest week-end pentru a preveni producerea de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool şi au întocmit mai multe dosare penale pe numele celor depistaţi în trafic cu o concentraţie de peste 0.40mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri seara, la ora 19.00, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi că pe strada Lucian Blaga din municipiu s-a produs un accident rutier. O femeie de 51 de ani din municipiu, care conducea un autoturism, nu a păstrat distanţa laterală suficientă faţă de un autoturism parcat pe trotuarul din faţa unui imobil şi a intrat în coliziune laterală cu acesta. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost transportată la spital pentru recoltarea de probe de sânge iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Şi poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie. Un sighetean de 31 de ani, care conducea un autoturism pe DN18, în localitatea Berbeşti, nu a păstrat distanţa suficientă faţă de autoturismul care se deplasa în faţa sa şi a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta. Sigheteanul, care emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la spitalul din municipiu, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat după ce, cu doar câteva ore înainte de accident, a fost oprit de poliţiştii Biroului Rutier Sighetu Marmaţiei, şi testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de peste 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărui drept de a conduce a fost suspendat şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului este cercetat şi un bărbat de 33 de ani din Borşa. Acesta a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe strada Decebal din oraş, iar în urma testării s-a constatat că avea o concentraţie de peste 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii au constatat că valabilitatea numerelor de înmatriculare ale autoturismului condus era expirată. Poliţiştii continuă cercetările.

Şi poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au fost în acest week-end la datorie şi ieri, în jurul orei  14.30, au oprit pentru verificări un autoturism condus de D.N.19, în Sarasău. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul, un bărbat de 47 de ani din localitate, avea o concentraţie de peste 1.00mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a fost înregistrat de poliţiştii din Şomcuta Mare. Duminică, 26 noiembrie, la ora 00.40, aceştia au oprit pentru control un autoturism condus de un băimărean. Deoarece testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 0.40mg/l alcool pur în aerul expirat, băimăreanul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale. Poliţiştii vă atrag încă o dată atenţia să nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.