Cine este cel mai bun avocat din Statele Unite? Originar din România, conduce Biroul de Brevete și invenții din State

Celebrul avocat american de origine română Andrei Iancu a condus Biroul de Brevete si Invenţii din SUA din 2018 şi până în acest an. Declarat de-a lungul anilor cel mai bun avocat din SUA specializat în procese de drepturi de proprietate intelectuală, Iancu a câştigat procese de miliarde de dolari

Andrei Iancu a condus timp de trei ani cel mai mare şi mai important birou de proprietate intelectuală din lume. E vorba despre o agenţie cu aproximativ 13.000 de angajaţi şi un buget anual de peste 3,5 miliarde de dolari. El a fost, de asemenea, consilierul principal în administraţia Trump pe probleme de proprietate intelectuală interne şi internaţionale.    În prezent, românul este partener administrativ la celebra firmă de avocatură Irell & Manella, în Los Angeles, firmă care l-a apărat de-a lungul timpului şi pe Donald Trump. Ca avocat, a reprezentat clienţi din domenii ca testarea genetică, mediul online, echipamente medicale, telefonie, televiziune, sisteme de jocuri video.

A devenit celebru încă de când a câştigat 1,8 miliarde de dolari în justiţie pentru compania Tivo, într-un proces de mare răsunet în America, când a obţinut o serie de victorii contra mai multor companii care au copiat produsele clientului său. De-a lungul carierei sale a câştigat procese care le-au adus clienţilor săi miliarde de dolari. În 2017, Los Angeles Business Journal l-a numit Avocatul anului în SUA, iar revista „California Lawyer“ l-a onorat în calitate de Avocat al anului în domeniul proprietăţii intelectuale în 2013.   „Weekend Adevărul“: Sunteţi unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Los Angeles şi chiar din SUA, cel puţin pe litigiile ce ţin de proprietatea intelectuală, dar puţină lume ştie că iniţial aţi urmat o facultate tehnică şi v-aţi îndreptat spre o cu totul altă meserie. Despre ce este vorba?

Andrei Iancu: Înainte de avocatură, eu am fost inginer. În liceu şi apoi în facultate am crezut că vreau să fiu inginer şi să lucrez cu chestii de tehnologie şi de ştiinţă. Aşa că, o perioadă, am fost inginer în domeniul aerospaţial.   Am lucrat la Hughes Aircraft aici, în Los Angeles, şi am lucrat la sateliţi civili. Asta am făcut vreme de vreo patru ani, după care am decis că mi-ar plăcea mai mult să fiu mai diversificat în tehnologiile cu care lucrez. În domeniul de Drept am ales o specializare care, de fapt, merge cu istoria mea de inginer. Ca avocat de patente şi de alte proprietăţi intelectuale lucrezi cu oameni de ştiinţă, cu ingineri şi cu lucruri tehnice. Mai exact, oamenii fac invenţii şi trebuie să le înţelegi, apoi să le explici altora. Pentru mine este o intersecţie perfectă între drept şi inginerie.   Privind în urmă, vă felicitaţi pentru decizia de a urma Dreptul şi de a lăsa ingineria pentru a practica avocatura?   Absolut! Dacă mă uit în ultimii 25 de ani de când am terminat Facultatea de Drept la UCLA Los Angeles, am lucrat cu tot felul de tehnologii: de televizoare, de computere, cu tehnologii medicale şi aerospaţiale. Dar şi cu multe domenii foarte diversificate.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.