Circulaţie – În acest week-end poliţiştii au suspendat 19 permise de conducere

 În perioada 10-12 octombrie a.c., poliţiştii rutieri maramureşeni au organizat, pe drumurile publice din judeţ, mai multe acţiuni pentru supravegherea şi controlul traficului rutier.

Poliţiştii au efectuat verificări în special pe linia respectării regimului legal de viteză şi al folosirii centurii de siguranţă şi au constatat  73 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 11500 de lei. Totodată ei au reţinut în vederea suspendării 19 permise de conducere, cele mai multe pentru viteză neregulamentară sau conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost întocmite şi dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Exemple:

Un dosar penal a fost început pe numele unui bărbat în vârstă de 33 de ani din Buşag care, pe raza localităţii de domiciliu, a intrat cu autoturismul într-un stâlp de electricitate, întrucât avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.  Şi pe numele unui tânăr în vârstă de 26 de ani din Huta Certeze, care a fost depistat conducând un autoturism pe raza localităţii Remeţi, cu toate că avea permisul de conducere anulat, a fost întocmit dosar penal. Şi acesta consumase băuturi alcoolice şi avea o alcoolemie peste limita legală.

Cu dosar penal s-a ales şi un tânăr în vârstă de 19 ani din Poienile de sub Munte după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod, imediat după o trecere la nivel cu calea ferată situată pe DN 18, în localitatea Petrova. Poliţiştii au constatat că acesta a condus pe drumurile publice un autovehicul fără să deţină permis de conducere şi s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.