Citate celebre despre carti – Rolul important pe care il are lectura in viata noastra

Lectura joaca un rol important in viata tuturor, si fie ca vrem sa recunoastem sau nu, oameni devenim doar atunci cand avem suficiente informatii. Inca din scoala primara incepem sa ne intersectam cu popularele carti, unele pe placul nostru, altele pe care le respingem total. Totusi, ajungem sa apreciem cu adevarat si sa iubim lectura abia in momentul in care ajungem sa avem libertatea de a alege singuri ceea ce ni se potriveste, ceea ce simtim sa citim.

Cartile ne ajuta sa intelegem viata din mai multe perspective, sa visam, sa ne cunoastem sau sa ne transpunem in lumi fictive, planuri de basm care ne amintesc ce frumos este sa fii copil si sa nu ai griji cotidiene.

Pentru cei mai multi dintre noi, biblioteca este un adevarat altar din care ne luam doza zilnica de putere, informatie si liniste.

Marcel Proust spunea ca: „Probabil ca nu exista zile mai fericite din copilarie, ca acelea petrecute citind o carte extraordinara”, adevar absolut pentru noi toti cei care ne afundam in minunatele opere ale lui Jules Verne si uitam sa mai iesim din camera, indiferent de vremea de afara si de numarul prietenilor care ne asteptau la joaca.

Citatele despre carti ne amintesc ce rol important joaca lectura in viata noastra si cat de important este sa citesti dintr-o carte, nu de pe un device modern, Kindle sau tableta. Nimic nu se compara cu biblioteca parintilor, in care mereu gaseam o lume magica in care sa evadam.

Iata unele dintre cele mai populare citate despre carti, pe care merita sa le parcurgi macar o data, pentru a intelege, cu adevarat, insemnatatea unei carti bune. Cu siguranta vei gasi cateva care sa se potriveasca perfect cu perceptia ta despre un moment perfect in care te afunzi in tainele scrierilor clasice.

Citate celebre despre carti

Cartile sunt fiice ale cerului pogorate pe pamant ca sa aline suferintele neamului omenesc. Bernardin de Saint-Pierre

Cartile sunt prietenii cei mai linistiti si constanti, consilierii cei mai accesibili si intelepti si profesorii cu cea mai multa rabdare. Charles W. Eliot

Cartile sunt un refugiu, un fel de refugiu monahal, fata de vulgaritatile lumii reale. Walter Pater

Cartile sunt amantele singuraticilor. Teodor Burnar

Cartea este o aventura minunata: in trecut si in viitor. Jokai Mor

Cartea este o oglinda: daca se priveste in ea un magar, n-are cum sa vada imaginea unui apostol. Wystan Hugh Auden

O carte necitita e o carte trista. Nicolae Baciut

Cartea buna e ca si o conversatie cu un om destept. Lev Tolstoi

Cartea este cea mai complicata si cea mai mareata minune dintre minunile create de omenire in calea ei spre fericire. Maxim Gorki

O casa fara carti imi pare un corp din care a zburat sufletul. Cicero

Cartea este un cadou pe care poti sa il desfaci o data, si inca odata, si inca odata… Garrison Keillor

O carte isi dobandeste valoarea, ca un prieten, prin lunga insotire cu ea. Tudor Vianu

Cartea este cea mai buna provizie pentru calatoria omeneasca. Michel de Montaigne

Cartea este un vapor de marfa, care aduce spiritului nostru, din apropiere si din departare, tot ceea ce are trebuinta. Klaus Harms

Daca toata lumea ar invata carte, n-ar mai avea cine sa ne traga ciubotele. Ion Creanga

Stiinta de carte dezvolta in oameni increderea in sine. Dostoievski

Cartile, asemeni prietenilor, ar trebui sa fie putine si bine alese. Samuel Paterson

Unele carti par sa fi fost scrise nu pentru a invata ceva din ele, ci pentru a afla ca autorul a stiut ceva. Goethe

Cartile sunt fluturi cu care zburam prin propria noastra minte, sub bolta uriasa a testei noastre. Niciun aparat de zbor nu te-a dus atat de departe. Mircea Cartarescu

Cartile te vindeca de oameni, iar oamenii de carti. Vladimir Ghika

Aceste citate frumoase ne reamintesc importanta cartilor si lecturii in viatanoastra. Toti avem nevoie, in permenenta, de informatii noi, iar cartile ne ajuta atat sa invatam lucruri noi, cat si sa ne detasam de lumea reala si sa ne transpunem in una de basm, lipsita de grijile cotidiene.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.