Clubul Antreprenorilor Români din Străinătate promovează imaginea României prin Maramureșul istoric

În cadrul proiectului de cooperare descentralizată și de promovare a imaginii României în străinătate prin Maramureșul istoric, in perioada 28 noiembrie -7 decembrie a.c, în orașul francez Croissy sur Seine se va desfășura un festival trinațional de excepție, PicturaMusica, festival ce reunește o expoziție de pictură, spectacole de muzică clasică, dar și spectacole folclorice.

Evenimentul este parte a proiectului de cooperare descentralizată Vișeu de Sus-Croissy sur Seine. Proiectul a debutat în anul 2012, la inițiativa campionului mondial la canotaj Vasile Tomoiagă, și are ca scop promovarea imaginii României prin intermediul Maramureșului istoric.

Urmând acest scop, ClubulAntreprenorilor Români din Străinătate (EntRO) s-a implicat în organizarea evenimentului, alături de Asociația Croissy sans Frontieres și Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Franța. EntRO va oferi publicului francez, dar și românilor din zona pariziană, o mostră de folclor autentic maramureșean, prin intermediul ansamblului folcloric Maramureșul al Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus și al unora dintre cei mai apreciați interpreți din această zonă a țării: Grupul Iza, Ana Maria Tomoiagă și Bogdan Bizău.Fiind perioada postului Crăciunului, EntRO a organizat la Catedrala Mitropolitană de la Paris și un recital de colinde moroșenești, duminică, 30 noiembrie.

Maramureșul, prin bogăția sa de valori, se poate converti într-un brand al României, iar proiectul de cooperare descentralizată între Vișeu de Sus și Croissy sur Seine își aduce aportul la promovarea acestuia.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.