Clubul Rotary Vișeu de Sus – de Paște, alături de copii

Încă de anul trecut, Clubul Rotary Vișeu de Sus a venit în întâmpinarea nevoilor copiilor din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, fie prin implicarea în proiecte educative, de incluziune socială, fie prin acțiuni de sprijin material menite să le aducă un stop de bucurie. De serviciile Centrului Școlar beneficiază nu doar copii din Vișeu de Sus, ci din întreaga zonă, cu deficiențe ușoare, moderate și grave.

În pragul marii sărbători a Învierii Domnului, Clubul Rotary Vișeu de Sus a organizat acțiunea ”De Paște – alături de copii”, care i-a avut ca beneficiari pe elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă – sistem internat. Se știe că, dincolo de semnificația religioasă profundă a Paștelui, copiii așteaptă cu nerăbdare și darurile iepurașului, personaj pe care îl asociază sărbătorilor pascale.

De aceea, în urma întâlnirilor cu directorul și asistentul social al instituției, dar și participând la activitățile CSEI, s-a observat nevoia copiilor de încălțăminte nouă, de calitate, care să le permită să-și desfășoare activitățile zilnice în condiții normale. Iar Paștele a fost momentul prielnic pentru ca fiecare să primească o pereche de încălțări din piele din partea clubului, dar și câte o șapcă inscripționată Rotary Internațional, care să le amintească de cei ce le sunt deja prieteni.

A fost un eveniment de suflet, în apropierea sărbătorilor, care a adus multă bucurie atât copiilor, cât și celor care au participat la realizarea lui.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.