Clubul Wing Chun Baia Mare s-a mutat într-o sală nouă de antrenament

După o lungă perioadă de timp, sif Elian Micu şi elevii săi făceau antrenamente într-o sală modestă a venit şi timpul mutării într-un loc mult mai încăpător, spaţios, elegant, dar şi cu vestiare moderne. Mutarea activităţilor sportive ar putea reprezenta un premiu simbolic pentru maestru, dar şi o largă apreciere din partea părinţilor care investesc în copii şi încearcă prin practicarea acestui sport să le inducă un set de valori şi principii demne, curaj, stăpînire de sine şi moralitate. Valori atât de necesare în momentul care aceşti copii vor deveni tineri şi mai apoi adulţi. Artele marţile educă şi formeză omul în spiritul respectului, demnităţii şi a curajului. Sigur, copilăria este terenul perfect pentru antrenarea spirtului, voinţiei şi a trupului.

Optimist, sif Elian Micu, a recunoscut cu modestie că mutarea în noua sala de antrenament e un…cadou oferit minunaţilor copii care cred în acest sport.

„Având în vedere performanţele care le-am obţiunut la diferitele competiţii susţinute în anul 2018, respctiv, 2019, campionatul naţional, campionatul european de la Moscova (Rusia) şi Cupa României, şi având acest palmares am zis că e cazul să ne mutăm într-un loc nou, un spaţiu mai mare, loc în care suprafaţa este dublă. Avem şi un teren -în aer liber- aici la doi paşi de sala de antrenament, unde putem face condiţie fizică pe teren şi în acelaşi timp, putem să ieşim cu diferite arme, bastoane, cuţite fluture să facem pregătirea pe teren” a spus Elian Micu.

Dotarea sălii e acceptabilă, iar pe parcurs se vor face şi alte îmbunătăţiri.

„Sala este dotată cu manechine, saci, saltele(…)Acum avem puţin din toate, nu e chiar totul gata. Avem 8 manechine Wing Chun, 8 palmare de perete, avem 8 saci de box, palmare de mână şi celelalte echipamente necesare pentru desfăşurarea activităţii” a mai precizat antrenorul.

Acesta a mai subliniat şi buna colaboare, dar şi susţinerea oferită de Camera de Comerţ şi Industrie România –China(CCIRC), filiala Maramureş.

„Având în vedere că noi colaborăm foarte bine – Camera de Comerţ şi Industrie România –China(CCIRC),-  sper să facem lucruri măreţe în acest domeniu.Eu îmi doresc foarte mult să avansăm la capitolul de competiţii susţinute şi oragnizate în Baia Mare”, a spus Elian Micu.

În context, preşedintele Camera de Comerţ şi Industrie România –China(CCIRC), Florin Bancoş a amintit de vizita recentă în Maramureş a doamenei ambasador,  Jiang Yu, cât şi a interesului manifestat pentru acest sport, dar şi participarea Excelenţei Sale, la dechiderea Cupei României, găzduită de municipiul Baia Mare.

„Doamna ambasador a Republicii Populare Chineze la Bucureşti, este o susţinătoare a sportului, în special a acestui stil de arte marţiale (wing chun) cu rădăciuni chinezeşti şi ne-am dorit să o avem alături de noi la cea de-a treia ediţie a Cupei României care a avut loc în Baia Mare, în luna octombrie, dar şi având în vedere rezultatele obţinute de clubul băimărean, condus de sif-ul Micu Elian. Cred că părinţii care au susţinut copii, efortul pe care l-au făcut aceşti părinţi făcând posibilă participarea copiilor la diferite competiţii, lucru deloc uşor din partea lor , toate acestea la un loc au dat curaj lui Elian, să facă mutarea într- o sală mult mai încăpătoare ca spaţiu, dotări şi vestiare. E o sală mai mare, şi practic s-a dublat capacitatea de antrenament prin mutarea în noul spaţiu” a declarat Florin Bancoş.

El a aminitit şi de rolul nou înfiinţatei instituţii pe care o conuduce şi implicarea sa în comunitate.

„Noi, instituţia noastră- CCIRC, filiala Maramureş- ca obiect de activitate ne îndreptăm spre societăţile comerciale, spre societăţile comerciale care intenţioneză să intre în activităţi de import-export cu Republica Populară Chineză, dar noi ca entitate suntem şi susţinătorii ai sportului, culturii, educaţiei, iar din partea Camerei de Comerţ va avea susţinerea necesară. Anul acesta a fost şi  o provocare pentru Elian, în perspectiva anului viitor în condiţiile în care se vor organiza Campionatele Mondiale să participe cu o echipă de tineri, pentru că a demonstrat-o de nenumărate ori că aceşti tineri au rezultate deosebite, şi de ce nu, să meargă şi la Campionatele Mondiale din China. Ne dorim ca unii tineri din club să facă un stagiu de pregătire în China. Ne dorim ca o parte dintre tinerii talentaţi să ajungă în templele Shaolin, şi să intre în contact direct cu experienţa celor care trăiesc acolo, a celor cu trăiri autentice. Acesta ar putea fi un obiectiv care ne dorim să-l împlinim în cursul anului 2020” a spus cu mult speranţă, Florin Bancoş.

În spatele sif Elian Micu stau o mână de părinţi generoşi, dar şi firme din Baia Mare, inclusiv primăria, instituţii care înţeleg rostul acestui sport mai puţin vizibil marelui public. Amintim pe câţiva dintre aceştia, însă, cert mai sunt şi alţii care sprijină pregătirea şi educarea acestor copii. Andrei Sorin, preşedintele CSM Lascăr Pană, Eniko Krizsanovszki, DJTS Maramureş, Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramreş, Ioachim Făt, consilier al CJ, fostul secretat de stat din MTS, Cosmin Butuza, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reprezentâdn autorităţile locale, iar ca şi susţinători privaţi; Florin Gherasim, Florin şi Carmen Bancoş, Ghiduţ Loredana şi familia Florin şi Anamaria Şuba.

Pe durata competiţiile sau pregătirilor, staful tehnic este format din Anania Adrian, Horaţiu Szalai, Dana Catrişcău, Liliana Roman, Ovidiu Coman, Giulia Şuba şi Florin Şuba. În comisiile de arbitraj activeză; Micu Loredana şi Robert Miszkolczi.

Sif Elian Micu este asistat de Daniel Vaida.

Firmele Civil Construct, MRK Blakotrapez, VVM Peco Fărcaşa, House Keeping şi A24 asitent tractări auto se numără printre susţinătorii clubului de Wing Chun din Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.