CNADNR va plăti daune de un milion euro unei tinere care și-a pierdut o mână într-un accident

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a decis definitiv miercuri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul București, după ce a fost implicată într-un accident auto, iar această instanță a decis în aprilie 2013 ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro.

Decizia a fost atacată de companie, iar în noiembrie 2013 Curtea de Apel București a scăzut suma la 200.000 de euro.

Georgiana Elena Ghegeliu a făcut recurs, admis miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a stabilit că suma de ca fi plătită de CNADNR să fie de un milion de euro.

Accidentul în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu și-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Brașov.

Șoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă mașină care intrase pe sensul lor de mers.

Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a mașinii și i-a intrat tinerei în mână.

Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat brațul drept.

În urma procesului deschis în justiție, instanța a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranță a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.