COD ROSU de inundatii in Maramures. Sunt posibile depasiri ale cotelor de PERICOL! FOTO

maiInstitutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate in ultimele ore, a emis o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU pentru data de 27.05.2015, intre orele 06:30 – 14:00, fiind afectate bazinele râurilor Crasna (judeţele Satu Mare si Sălaj), Someş (judeţele Maramureş, Satu Mare si Sălaj) şi Someşul Mic.

mai1Fenomenele vizate  sunt: scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi inundaţie.

Totodată, a fost emisă la ora 09:00 o nouă avertizare
COD ROŞU de fenomene hidrometeorologice periculoase, pentru râul Bârsau, in zona staţiei hidrometrice Bucium.

Fenomenele vizate sunt: risc de viituri majore, ameninţarea directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor si a bunurilor.

mai2Până in prezent, in judeţul Maramureş, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate in ultima perioadă, au fost evacuate  14 persoane (10 in Buciumi şi 4 in Mireşul Mare), au fost afectate 125 de gospodarii, teren agricol mai multe fântâni, in localităţile: Sârbi, Buzeşti, Tămaia, Fărcaşa, Ardusat, Buciumi, Valea Chioarului, Seini, Cicârlau, Ilba. Până la aceasta ora pe drumurile judeţene si naţionale din judeţ se circulă fără restricţii.

In prezent se află in teren, la intervenţii, grupuri operative ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă Maramureş, coordonate de preşedintele C.J.S.U, prefectul judeţului, ing. Anton Rohian, inspectorul sef al ISU Maramureş lt.col. Ioan Mureşan si directorul S.E.G.A Maramureş, Ioan Podar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.