Cojile de la cartofi NU trebuie aruncate: Beneficiile pot fi uriașe pentru organism

Cojile de la cartofi NU trebuie aruncate: Beneficiile pot fi uriașe pentru organism

Cartoful este unul dintre alimentele de bază din alimentația noastră. Aportul său nutrițional, dacă este consumat în combinația corectă, este unul excepțional.

Antalya cu avionul din Baia Mare.  vezi aici oferta 

Potrivit studiilor efectuate în decursul anilor, cartoful este un medicament, atât timp cât nu este prăjit. Chiar dacă alături de pâinea albă, cartofii sunt următorii pe lista alimentelor interzise atunci când vrei să scapi de un surplus de kilograme, consumați fără nimic altceva ei pot fi considerati un aliat terapeutic al corpului tău, remarcă clicksanatate.ro.

Însă trebuie precizat faptul că cea mai bună parte de nutrimenți se află în coaja lor, componentă aruncată de cele mai multe ori. Indiferent de culoare coajei, de la albă, la mov, aceasta nu trebuie aruncată, ci spălata bine și consumată.

Conținut bun de antioxidanți

În coaja cartofilor se regăsește o serie de flavonoide care, odată ce au ajuns în organism îți oferă o veritabilă acțiune antioxidantă și antitumorală. Și asta datorită conținutului bogat în vitamine din complexul B, fibre alimentare și compusi fenolici.
Coaja cartofilor poate fi folosită la prepararea unui ceai, indicat a se cosuma pe stomacul gol, sau sub formă de catalasmă.

Proprietățile cojilor de cartofi

Spală bine cartofii, curăță cu grijă coaja de la ce puțin 3 cartofi de dimensiune medie și apoi pune cojile rezultate la fiert pentru maxim 10 minute. Filtrează apoi ceaiul, lasă-l la răcit și consumă 2-3 căni în fiecare zi dacă vrei să beneficiezi de efectele sale antitumorale și antireumatice.

În plus, acest ceai îți va oferi și un efect remineralizant datorită conținutului de magneziu, potasiu, fier.

Folosit sub formă de cataplasmă caldă cartoful plicat astfel pe articulațiile afectate de reumatism, sau pe eczeme ori răni va ajuta la cicatrizarea lor mai repede.

Și asta deoarece cartofii sunt bogați în substanțe active.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.