Colegiul 2 Maramureş – Exemplu de dezvoltarea durabilă prin investiţii nepolitizate

Anul acesta, deficitul bugetar al României a continuat să se ajusteze; mai mult decât atât, a ajuns să fie cel mai mic deficit bugetar înregistrat la sfârșitul primului semestru de la integrarea României în Uniunea Europeană, respectiv 0,5% din PIB. Totuși, deficitul bugetar pentru România admis de acordurile internaționale este de 2%, așa că există bani ce pot fi cheltuiți pentru investitii publice,  în limita de deficit, iar acum este momentul investiţiilor.

Guvernele sunt adesea acuzate de politizarea investițiilor, însă bugetul statului trebuie gestionat responsabil și nu în funcție de interesele actorilor politici. Guvernul Ponta dovedește că banii statului sunt investiți urmând principiul dezvoltării naționale având ca obiectiv pe termen lung creșterea economică. Astfel, Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat săptămâna trecută 58 de contracte de finanțare prin PNDL pentru 50 de obiective maramureșene, în total fiind alocate județului nostru cca. 200 de miliarde de lei vechi. Repartizarea contractelor s-a realizat în ideea responsabilității dezvoltării echilibrate a județului si a priorităților gandite de autoritățile publice locale.

Colegiul Nr. 2 Maramureș, pe care îl reprezint în Camera Deputaților,  va beneficia de o finanțare în valoare totală de 4.320.000 lei pentru diverse proiecte de reabilitare a unor drumuri comunale, construcții de poduri, lucrări de alimentare cu apa și extinderea rețelelor de canalizare, astfel:

  • Comuna Cerneşti, primar Sovre Nelu (PSD) va beneficia de suma totală de 800.000 lei pentru a-şi îndeplini următoarele obiective: “Modernizarea drumului comunal Ciocotiș- Izvoarele”, „Modernizarea drumului comunal DC33”, „Pod peste Bloaja în punctul la „Cimitir în Mocira”,  „ Pod peste Valea Mihaesei în punctul ”Pe deal în satul Ciocotiș” ;
  • Comuna Coaș  condusă de primar Rat Sabin (PNL) a primit 400.000 lei pentru obiectivul „Modernizarea DC 46 KM de la km 0+000 la km 3+100”;
  • Comuna Copalnic Mănăștur, primar Mihalca Vasile (PNL) va avea la dispoziţie 700.000 lei pentru a realiza proiectele propuse: „Modernizarea drumului comunal DC 52 Răzoare-Groape-Preluca Veche”, „Alimentarea cu apă potabilă a localității Cărpiniș”,  „Alimentarea cu apă potabilă a localității Curtuiușu Mic”;
  • Comuna Dumbrăvița, primar Felician Ciceu (PNL) va primi o finanţare de 900.000 lei pentru „Reabilitarea DC 25 Satu Nou de Sus- Rus, localitatea Rus”  şi pentru „Reabilitarea DC26 Unguraș”
  •   Comuna Remetea Chioarului, primar Ioan Buzdugan (PNL) va avea la dispoziţie 320.000 lei pentru a-si indeplini obiectivele: „Modernizarea DC 76-6,7 KM” si „Reabilitarea și dezvoltarea resurselor de apă și reabilitarea sistemului de distribuție al alimentării cu apă potabilă a comunei Remetea”
  •  Comuna Săcălășeni, primar Emilian Pop (PSD) a primit 400.000 lei finanţare pentru „Modernizarea drumului comunal DC 80 Coaș-Coruia”
  •  Șomcuta Mare, primar Talpos Florin (PNL) se bucură de o finanţare de 800.000 lei valoare totală pentru „Reabilitarea și modernizarea DC75 și a rețelei stradale intravilan în localitatea Buteasa” si pentru „Extinderea rețelei de alimentare cu apă în sistemul centralizat al localității Vălenii Șomcutei”

Sunt convins că lucrarile finanţate de Vicepremierul Liviu Dragnea prin Programul National de Dezvoltare Locala PNDL vor atinge standardele europene de calitate şi sper ca aceste investiţii în infrastructura judeţului, să contribuie la dezvoltarea judetului nostru si la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor lui.

Premierul Victor Ponta şi-a asumat de la începutul mandatului ca obiectiv principal dezvoltarea continuă, durabilă şi susţinută a României, încurajând investiţiile publice. Ma bucur că reuşim împreună să modernizăm şi să dezvoltăm zonele rurale din Maramureş, preţioase din punct de vedere istoric şi încărcate de tradiţii şi obiceiuri nemuritoare.

 Florin Cristian Tătaru

 Deputat PSD Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.