Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare cel mai bun liceu din județ în urma rezultatelor la Bacalaureat 2020. Vezi ierarhia liceelor din Maramureș

Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare cel mai bun liceu din județ în urma rezultatelor la Bacalaureat 2020. Vezi ierarhia liceelor din Maramureș

Comisia Județeană de Bacalaureat din județul Maramureș a centralizat rezultatele înregistrate de către candidații din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 60,09%.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale, care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 60,09%. Pentru seria curentă, rata de promovare este 69,07%, iar pentru candidații din seriile anterioare este de 23,91%. La nivel național, rata de promovare este de 62,9%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2289 candidați, dintr-un total de 3809 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2108 candidați sunt din promoția curentă, iar 181 candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 211 candidați au absentat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

4 candidați au obținut media 10;

22 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

1 a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;

141 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

169 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele unități de învățământ:

Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare (99,13%),

Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare (99%),

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare (94,31%)

Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației (88,50%)

Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (85,86%)

Colegiul de Arte Baia Mare (82,02%)

Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației (81,30%).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Informații detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 (înainte de contestații), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.