Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare, la a treia distincţie „Şcoală Europeană”

europeanaColegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare, la a treia distincţie „Şcoală Europeană”

 În luna aprilie 2015, s-a desfăşurat  a 12-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”.

Competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene, din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Ea se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar, care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale.

În urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în Competiţia Naţională „Şcoală Europeană”, 60 de şcoli din ţară au fost declarate câştigătoare, din 115 participante. Statutul de „Şcoală Europeană” se  menţine timp de 3 ani, după care unităţile de învăţământ trebuie să participe din nou la concurs pentru a obţine certificatul.

Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare a câştigat anul acesta pentru a treia oară distincţia „Şcoală Europeană. Acest rezultat încununează munca profesorilor şi elevilor, care au demonstrat că rezultatele educaţionale se pot îmbunătăţi prin proiecte europene.

europeana1La data de 16 iunie 2015 a avut loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, festivitatea de premiere a unităţilor de învăţământ declarate câştigătoare a ediţiei din acest an a competiţiei „Şcoală Europeană”.

Din partea Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” au participat prof. Delia Ogrean, director adjunct, prof. Laura Florian, consilier educativ şi eleva Denisa Sava.

Un aport deosebit în obţinerea acestui certificat l-a avut şi echipa de lucru din şcoală formată din profesorii: Elena Hendre, Rodica Macavei, Andreea Sarkozi, administrator de reţea Doru Popescu şi laborant Mariana Nemeş, coordonaţi de către prof. Andrea Fagi – director şi prof. Delia Ogrean – director adjunct.

Un real sprijin în elaborarea dosarului de candidatură am primit din partea d-nei prof. dr. Ligia Duruş, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale.

Ne propunem să dezvoltăm în continuare noi proiecte centrate pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

La ediţia din acest an au mai obţinut certificatul de „Şcoală Europeană” următoarele unităţi şcolare din Maramureş: Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic şi Şcoala Girnnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.