Coloana preşedintelui, atacată cu pietre de protestatari furioşi. Ce a păţit şeful statului într-o vizită efectuată în sud

Câteva zeci de protestatari au lovit şi au aruncat pietre asupra microbuzului care îl transporta pe preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, sâmbătă într-o regiune din sudul ţării devastată de incendii.

În timp ce părăsea un centru administrativ din oraşul Lago Pueblo, în provincia Chubut, din Patagonia, şeful statului a trebuit să se protejeze în spatele unui coridor uman împotriva furioşilor protestatari, relatează AFP.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Aceştia din urmă au oprit apoi microbuzul care îl transporta pe preşedinte, mai mulţi protestatari lovind vehiculul cu pumnii şi picioarele şi aruncând cu pietre în direcţia acestuia, conform imaginilor difuzate de canalul TN şi de cotidianul Buenos Aires Times.

De la începutul săptămânii, o persoană a murit şi 11 sunt date dispărute din cauza incendiilor din regiune. Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor şi aproximativ 200 de case au fost distruse, potrivit unui ultim bilanţ datând de vineri.

Focul a devastat 1.500 de hectare de pădure conform apărării civile, până la 15.000 conform presei.

Flăcările au făcut „pagube enorme”, a subliniat săptămâna aceasta ministrul mediului, Juan Cabandie, precizând că mai multe localităţi nu mai aveau nici apă, nici electricitate.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.