COMERŢ ILICIT: sancțiuni contravenționale în valoare de 82.000 de lei, în urma unor acțiuni derulate pe raza județului Maramures

 Polițiștii de investigare a criminalității economice au organizat și desfășurat în perioada 18 – 20 aprilie a.c., o acțiune de verificare a unor unități economice, privind legalitatea operațiunilor de achiziție, depozitare și comercializare a legumelor, fructelor, produselor alimentare și băuturilor alcoolice. Au fost verificate 26 de societăţi comerciale şi 13 persoane fizice de pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

În urma controalelor au fost constatate trei infracţiuni la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. În continuare, sub coordonarea procurorului de caz, urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.

Totodată, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 82 000 de lei.

Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea a 117 articole vestimentare şi a unor produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de aproximativ       10 000 de lei, şi au fost ridicată suma de 13 631 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, legalitatea actelor de comerț fiind un obiectiv prioritar al polițiștilor.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.