Compartimentul de chirurgie buco-maxilo-facială a înregistrat un nou succes în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă

dr. rotaruCompartimentul de chirurgie buco-maxilo-facială a înregistrat un nou succes în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă

Zilele trecute, un bărbat și o femeie au fost loviți de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona RFN Baia Mare, ambii pacienți fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Bărbatul se află și în acest moment în comă, starea lui fiind critică, însă pacienta în vârstă de 61 de ani a fost internată cu fractură de humerus, fractură de femur și dublă fractură de mandibulă cu deplasare explodată la locul de impact. A fost operată de medicii unității medicale și, deși a fost o intervenție extrem de complicată, starea ei este stabilă în acest moment. Pacienta se află încă în reanimare, la recuperare. Potrivit conducerii Spitalului Județean Baia Mare, a fost înregistrat un nou succes al chirurgiei buco-maxilo-faciale.

Potrivit chirurgului Ovidiu Rotaru, medic primar al Compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială din cadrul Spitalului Județean de Urgență, intervenția chirurgicală în cazul pacientei accidentate a durat aproximativ patru ore. ”Alături de mine s-a aflat medicul anestezist Felicia Șerban, care a fost în permanență în sală, pentru a interveni în caz de necesitate și căreia doresc să îi mulțumesc. Datorită programului de osteosinteză derulat de Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, am beneficiat de toate condițiile pe care le oferă un spital universitar și intervenția chirurgicală a fost, la final, un real succes. Din punct de vedere al scheletului facial, pacienta își va reveni în aproximativ patru – cinci săptămâni, însă ca funcționalitate a mușchilor feței, va dura cam doi ani de zile ca acești să poată fi folosiți în proporție de 60%. Din nefericire, pacienta a suferit multiple fracturi la nivelul întregului corp și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale în aceste zile”, a explicat doctorul Ovidiu Rotaru.

Medicul primar al Compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a vorbit și despre multiplele cazuri de cancer pe care le întâmpină în cazul pacienților săi, iar cele mai multe cancere se înregistrează în zona limbii. Dr. Rotaru explică că, adeseori, acest tip de cancer se regăsește la pacienții care consumă cantități mari de tărie și sunt fumători, vârsta variind între 35 și 70 de ani. Din cele aproximativ 650 de intervenții chirurgicale care le-a efectuat în primele șapte luni ale anului, în 30% din cazuri s-a confruntat cu cancer în zona capului și a gâtului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.