COMPETIȚIA DE DESCARCERARE ȘI ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT

concurs-descarcerareÎn perioada 12 – 13.06., în municipiul Baia Mare se va desfășura faza zonală a competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat. Concursul va avea loc în incinta societății de transport local URBIS S.A., iar startul va fi dat joi, 12.06., la ora 08.00. La întrecere vor participa echipaje de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Bistrița, Cluj, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

            Competiția cuprinde două probe: DESCARCERAREA DIN VEHICULE” și ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR CALIFICAT”, care se vor desfășura simultan, în două etape fiecare și sunt independente una față de cealaltă.

În proba de descarcerare, toate echipele sunt testate, în prima etapă, la extragerea unei victime dintr-o mașină pe roți, pe o parte sau pe plafon, în termen de 20 de minute. Echipajele calificate în etapa a doua vor evolua în cadrul unui scenariu complex (două autovehicule implicate într-un accident). Acesta va include o victimă ce a suferit traumatisme majore şi este încarcerată. În această etapă, echipajele au la dispoziție 30 de minute.

            În proba de acordare a primului ajutor calificat, prima etapă prevede un scenariu cu o singură victimă, iar în etapa a doua, echipajele vor avea o evoluție în cadrul unui scenariu mai complex, cu două victime.

Competiția de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat este menită să constituie o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

            Ediția inaugurală a concursului s-a desfășurat în anul 2012, în municipiul Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.