COMUNICAT DE PRESĂ: Dr. Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş: „Politicile de sănătate ale Guvernului  se dovedesc un eșec”

Dr. Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş: „Politicile de sănătate ale Guvernului  se dovedesc un eșec”

„În fiecare zi, de doi ani, politicile de sănătate ale Guvernului asumate de ministrul Sănătății se dovedesc un eșec. Păcat că trebuie să moară oameni pentru ca Premierul României să înțeleagă că ministrul Sănătății este o povară pe sănătatea a milioane de români.

Ministrul Sănătății pune în pericol un întreg sistem sanitar, problemele de sănătate publică sunt la nivel de tabloid, superficiale, fără soluţii şi au transmis mereu panică în rândul populaţiei. Totul este rezolvabil și se poate preveni, dar încă nu a pus în practică nicio soluție concretă pentru pacienții și angajații din unitățile medicale.

O carieră de 40 de ani în Sănătate cu zeci de miniştri şi tot atâtea idei de reformă m-au adus la o concluzie simplă: Reforma sanitară actuală este o improvizație și tot ce contează este imaginea personală a unui ministru al Sănătății, nu suferința bolnavilor.

Un neprofesionist care doar dispune controale în spitale, controale încrucișate, anchete, amenință, induce panică de epidemii, declanșează mecanismele de apărare civilă ale UE, vrea să gestioneze probleme de sănătate pe care nu le cunoaște, dovedește că de doi ani sistemul sanitar din România este în destructurare și haos.

Tragedia dintr-un spital, pentru ministrul Sănătății este un moment nu de a rezolva probleme grave din sistemul sanitar ci de a-și corecta imaginea personală, fără să simtă care sunt problemele reale de sănătate ale românilor.

Faptul că Premierul a trimis-o la spitalul cu morți și în alte spitale să improvizeze soluții tardive nu remediază dezastrul din Sănătate pentru că gândirea ministrului Sănătății este haotică și nu corespunde cu realitatea din mediul sanitar”.

Dr. Viorica Cherecheş,

deputat de Maramureş

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.