Concert caritabil în sprijinul Fundației Principesa Margareta, sâmbătă, la Ateneul Român

Un concert caritabil susținut de pianista Alexandra Dariescu și orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va avea loc, sâmbătă, de ziua regelui Mihai, pe scena Ateneului Român.

Aflat la cea de a VII-a ediție, evenimentul, care se va desfășura în prezența Familiei Regale a României, este dedicat susținerii programului „Tinere Talente”, informează Biroul de presă al Fundației, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Programul muzical al serii include concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră, op.23 de Piotr Ilici Ceaikovski.

În debutul Concertului Regal, trei „Tinere Talente” — soprana Diana Alexe, mezzosoprana Cosmina Stancu și tenorul George Vîrban — vor urca pe scena Ateneului Român pentru a interpreta arii din opere cunoscute precum „La Traviata”, „Carmen” și „Linda di Chamounix”.

Fondurile strânse la ediția din acest an vor sprijini programul național „Tinere Talente” — ediția 2015, cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, urmând să primească burse de studiu, mentorat și oportunități de promovare.

Desemnată de revista Forbes ca membră a generației „30 sub 30”, Alexandra Dariescu este considerată o excepțională ambasadoare a muzicii clasice, fiind câștigătoare a premiului „Woman of the Future” și prima pianistă de origine română care a susținut un concert pe scena londoneză Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale.

Orchestra de la Concertul Regal a fost fondată la începutul anului 2014, la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României, rolul principal în selecția și pregătirea acesteia avându-l maestrul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroși și cunoscuți dirijori din tânăra generație.

Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înființată în 1990 de către principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, regele Mihai. Prin programele dezvoltate, Fundația urmărește să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor fundației fiind dat de caracterul lor intergenerațional.

În ultimii ani, peste 170 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe cu susținerea Fundației.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.