Condimentul minune care te protejează de cancer! Nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie

Cercetătorii medicali au descoperit că un anumit condiment are efecte vindecătoare împotriva cancerului. Conform analizelor din laborator, mirodenia respectivă „programează” celulele canceroase să se autodistrugă.

Cancerul este o afecțiune medicală care a dus la pierderea a unui număr uriaş de vieți, până în prezent. Majoritatea oamenilor știu că diverse organe vitale pot fi afectate de celulele canceroase, însă puține persoane știu că anumite alimente pot influența cancerul de colon.

Singurul tip de cancer care poate fi ameliorat de alimentația zilnică este cancerul colorectal.

Turmericul, aliatul oamenilor împotriva cancerului de colon

Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman.

Beneficiile turmericului

Protejează inima

Acest condiment indian poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.

De asemenea, turmericul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Reduce riscurile apariției bolilor de piele

Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.

De asemenea, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.

Reduce colesterolul din corpul nostru

De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.

Turmericul, folosit și pentru cosmetice

Turmericul sau şofranul indian este o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens.

Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului. În trecut, oamenii foloseau șofranul indian în prepararea diverselor leacuri medicale, dar şi pentru cosmetice, potrivit realitatea.net.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.