Bombă la RAR: Mașinile cu volan pe dreapta VOR FI INTERZISE în România. VEZI de ce…

Bombă la RAR: Mașinile cu volan pe dreapta VOR FI INTERZISE în România. VEZI de ce…

Calitatea de membru UE al Marii Britanii împiedică Registrul Auto Român să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta. Situația se va schimba după Brexit.

Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Cauza este numărul mare de accidente în care sunt implicate acestea.

În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spune George Dincă, șeful Registrului Auto Român într-un interviu acordat Capital.

Totuși el nu precizează ce se va întâmpla cu mașinile care provin din Malta, și aceasta țară membră a UE, care au deasemenea volan pe dreapta.

În România sunt înmatriculate circa 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. În cazul accidentelor în care sunt implicate şi maşini cu volan pe dreapta, conform statisticilor, vina aparţine şoferilor acestor maşini în 90% dintre situaţii.

SURSA

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.