Conservatorul Sorin Petean a rămas fără sprijin politic (surse)

prima-sedinta-de-consiliu-judetean-noua-formula1342165060Sursele noastre au avut dreptate, iar previziunile s-au adeverit. La numai trei zile de la anunțarea faptul că Sorin Petean ”va zbura” din Consiliul Județean, acest lucru s-a și întâmplat. Nu a zburat încă, dar nici mult nu mai are până la ”decolare”. Biroul Executiv Județean al PC Maramureș, întrunit joi, 18 decembrie, în ședință, a votat în unanimitate retragerea sprijinului politic pentru consilierul județean Sorin Petean, președinte al PC Sighetu Marmației.

Motivul este simplu și foarte clar: alături de deputatul PCde Sighet, Cornelia Negruț, dar și împreună cu o mână de reprezentanți PC ai regiunii de N-V, Petean a semnat un act prin care a cerut retragerea sprijinului politic pentru președintele PC Maramureș, Zamfir Ciceu, președinte al Consiliului Județean Maramureș. Solicitarea lor nu a trecut de Biroul Central al partidului, așa că a venit rândul liderului județean să protesteze. Și a făcut-o.

Astfel, Sorin Petean, care este și președinte al Comisiei de Buget-Finanțe în CJ Maramureș a rămas fără sprijinul politic al organizației județene. Asupra acestei decizii trebuie să se pronunțe și Biroul Executiv Central, dar soarta lui Petean pare pecetluită. A încercat să călărească cu o șa prea mare pentru el, așa că în loc să ajungă pe cai mari, va sări cu parașuta. În timpul zborului de părăsire a Consiliului Județean.

 

Călina P. Grigoriu

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.