Consilierii locali PNL și UNPR s-au abținut de la votul pentru bugetul municipiului Sighetu Marmației

Municipiul Sighetu Marmației nu are buget pe anul 2019. Astăzi, 14 mai, consilierii locali s-au întâlnit în ședință extraordinară pentru aprobarea instrumentului financiar care ajută la dezvoltarea comunității. Doar că, aleșii locali și-au manifestat nemulțumirile vizavi de bugetul auster care a fost formulat pe anul 2019. Consilierii PNL și UNPR au cerut primarului Horia Scubli găsirea unei soluții, iar modificarea organigramei ar putea fi una dintre ele, însă nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Următoarea ședință va avea loc vineri, 18 mai.

În cadrul întâlnirii, consilierul local Daniela Onița Ivașcu a ridicat o problemă serioasă în ceea ce privește investițiile în municipiul Sighetu Marmației. Conform bugetului pus în fața consilierilor, investițiile din comunitatea sigheteană nu se ridică nici la 1% din valoarea bugetului. Mai mult, Daniela Onița Ivașcu a criticat bugetul auster și a precizat înaintea votului că în calitate de cetățean al municipiului Sighetu Marmației nu îl va vota deoarece nu este de acord cu subdezvoltarea orașului. Astfel, a cerut primarului variante pentru dezvoltarea bugetului.

„Este un buget sărac. Și vin în fața dumneavoastră, domnule primar, să faceți eforturi pentru a îmbunătăți acest buget. Nu se poate ca noi în Sighetu Marmației să avem un buget cu aproape 1% investiții. Este imposibil. Trebuie să gândiți în așa fel încât să aduceți bani, să aduceți bani pentru dezvoltarea acestui oraș. Să faceți în așa fel cum alte municipii care pot. Se accesează fonduri europene, noi de ce nu putem? Nu se poate așa ceva. Dumneavoastră aveți un aparat de specialitate, puteți face asta”, a spus Daniela Onița Ivașcu, consilier local PNL.

Consilierul local Daniela Onița Ivașcu a semnalat în cadrul Consiliului Local că investițiile sunt foarte importante, mai ales în domeniul sănătății dar și al infrastructurii. Tocmai de aceea, a promis că în fiecare an administrația locală va reabilita o secție a Spitalului Municipal și cel puțin un drum, dar cu un buget în care nu există investiții substanțiale nu se poate acest lucru.

În cadrul ședinței, atât consilierii PNL cât și cei de la UNPR s-au abținut de la votarea bugetului, astfel bugetul nu a fost votat. Vineri, 18 mai consilierii se vor întâlni din nou pentru a-și exprima votul vizavi de bugetul pe anul 2019 al municipiului Sighetu Marmației.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.