Consilierul local av. Onița Dana Ivașcu ia atitudine! Consultare publică privind  majorarea  tarifelor practicate de SC Herodot SRL pentru activitățile de salubrizare în Sighet!

Consilierul local av. Onița Dana Ivașcu ia atitudine! Consultare publică privind  majorarea  tarifelor practicate de SC Herodot SRL pentru activitățile de salubrizare în Sighet!

În această perioadă și sighetenii se confruntă cu o adevărată criză a gunoaielor generată de închiderea în urma unei hotărâri judecătorești a gropii de la Teplița.

Varianta identificată în prezent este aceea de a transporta și depozita gunoiul la Oradea, ceea ce generează costuri suplimentare. Suportarea acestei majorări în prezent din bugetul local nu este o soluție legală. Consultarea Publică inițiată de consilierul local av. Onița Daniela Ivașcu aduce în fața opiniei publice modificarea tarifelor practicate de SC Herodot SRL pentru activitățile de salubrizare în Sighet, în sensul majorării acestora la 20 lei/ persoană.

Av. Onița Daniela Ivașcu, consilier local PNL :

“ Ieri 13.01.2020 la ora 16 a fost convocată o ședință de îndată pentru ora 18, având ca punct pe ordinea de zi proiectul privind majorarea tarifului la salubritate pentru sigheteni.

Trecând peste populismul ieftin al unor consilieri locali, având în vedere modalitatea convocării ședinței ” pe repede înainte” ședință nu a avut cvorum în lipsa justificată a unor consilieri atât din PSD căt și din PNL, sens în care nu a putut fi luată o hotărâre.

Datoria noastră a aleșilor locali este atunci când luăm o hotărâre să consultăm populația pentru a decide responsabil și în conformitate cu dorința majorității cetățenilor.

Problema este stringentă și va reveni în atenția noastră, de aceea vin astăzi în față dumnevoastră cu această consultare publică pentru ca noi sa putem decide cu argumente pro și contra, într-un anumit fel.

Cred cu tărie că cel mai important lucru este consultarea publică având în vedere faptul ca noi în Consiliul local reprezentăm cetățenii și am fost mandatați prin vot să le reprezentăm onest și responsabil interesele.

Dragi colegi consilieri, domnule primar, haideți să ascultăm vocea cetățenilor, înainte de a lua orice decizie, pentru că noi avem un mandat obținut prin vot, să le reprezentăm interesele, să nu luăm decizii pripite nici ” pe repede înainte” nici ” noaptea ca hoții” pentru că nu asta așteaptă sighetenii de la noi.

Aștept cu interes, comentariile dumeavoastră, cetateni ai Sighetului, indiferent de culoare politică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.