Consiliul Judeţean Maramureș a sprijinit „Ziua Limbii Române” de la Slatina – Ucraina

z limb rConsiliul Judeţean Maramureș a sprijinit Ziua Limbii Române” de la Slatina – Ucraina

Duminică, 13 septembrie, la Slatina – Ucraina s-a sărbătorit „Ziua Limbii române”, după calendarul vechi. A fost o manifestare impresionantă prin românism și patriotism. Pe scena în aer liber din parcul Liceului cu predare în limba română au evoluat elevi de la școlile românești din zonă și  copii de la grădiniță. Manifestarea a  avut loc la inițiativa Asociației Culturale „Boema OJT” Baia Mare, în colaborare cu Asociația „Maramureșul-Solotvino”  din Slatina.

În cadrul simpozionului „Limba noastră-i o comoară”, a fost lansat cel mai recent număr al revistei „Academia OJT”, dedicat integral limbii române. În acest număr semnează autori prestigioși de pe ambele maluri ale Tisei: doi academicieni – Nicolae Edroiu, membru corespondent al Academiei Române, Alexandrina Cernov, membru de onoare al Academiei Române; cadre universitare de la universitățile din Baia Mare, Ujgorod, Cernăuți  – Crina Bud, Taras Dațio, Lora Bostan, Ilie Gherheș, Ilie Popescu;   scriitorii Ioan Groșan, Lucian Perța, Echim Vancea, Adela Naghiu, Ioan Bâcu, Riad Awwad; actorul Dan Puric.

Acest număr a apărut cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, beneficiind de finanțare din bugetul județean destinat programelor, proiectelor și acțiunilor culturale.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.