Consiliul Județean Maramureș, partener în organizarea evenimentului ”50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare”

Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, continuator a tradiției de învățământ tehnic superior a inițiat proiectul ”50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare”, care se desfășoară în perioada 1 aprilie – 30 aprilie 2019, prin organizarea unor manifestări cultural-științifice și activități educaționale. Pregătirea pentru cele trei departamente ale facultății ale specialiștilor în domenii precum Inginerie Industrială, Inginerie Mecanică, Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Inginerie și Management, Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Calculatoare și Tehnologia Informației, Mecatronică și Robotică, Inginerie Minieră, Ingineria Procesării Materialelor, Ingineria Valorificării Deșeurilor până la nivel de doctorat nu este întâmplătoare, aceasta venind în întâmpinarea cerințelor actuale existente pe piața forței de muncă.

Evenimentul ”50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare” reprezintă un moment de bilanț al modului în care facultatea a contribuit la pregătirea resursei umane la nivelul județului și nu numai, a celor peste 40.000 de studenți care au acoperit locuri de muncă în economie, industrie, învățământ, cultură atât în Maramureș, cât și în județele limitrofe sau în țară și străinătate. În acest sens, reprezentanții Facultății de Inginerie s-au adresat executivului Consiliului Județean Maramureș, iar în ședința ordinară care a avut loc la finalul lunii martie, președintele Gabriel Zetea a propus plenului aprobarea acordului de cooperare și susținerea acestui eveniment cu suma de 45.000 de lei. La ședință a fost invitat și decanul Facultății de Inginerie, prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu.

Gabriel Zetea: Toate propunerile transmise de Centrul Universitar Nord au fost aprobate de Consiliul Județean Maramureș

”Susținerea proiectelor instituțiilor de învățământ existente la nivelul județului este prioritară pentru Consiliul Județean Maramureș, deoarece suntem conștienți de faptul că învățământul reprezintă temelia dezvoltării unei societăți educate, care să poată performa în orice domeniu. Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, prin pregătirea personalului tehnic, contribuie atât la creșterea notorietății județului Maramureș, cât și la dezvoltarea socio-economică și culturală prin acțiunile de perfecționare, de culturalizare, de susținere a unor proiecte cultural-științifice de importanță majoră. Analizând adresa Universității Tehnice din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Facultatea de Inginerie, prin care s-a propus încheierea unui parteneriat în vederea organizării evenimentului dedicat celor 50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare și având în vedere buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului cu reprezentanții mediului universitar existent la nivelul județului, propun aprobarea proiectului de hotărâre în acest sens, fiind o manifestare care ne face tuturor cinste”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Decanul Facultății de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu a mulțumit Consiliului Județean Maramureș pentru implicarea în acest proiect, arătând faptul că, până în prezent, toate solicitările de parteneriat și de sprijin financiar au fost onorate de către instituția județeană, de-a lungul anilor. ”În anul 1969, Consiliul de Miniștri aproba înființarea Institutului de subingineri în Baia Mare, instituție care a trecut, de-a lungul celor cinci decenii, prin diferite etape. Aniversarea a 50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare are o paletă largă de manifestări și va include atât Ziua Porților Deschise, dar și manifestări dedicate mediului economic. Va fi vernisată și o expoziție de pictură realizată de studenții de la Artă Plastică, care au reflectat prin pensulă și culori obiectele tehnice. Totodată, va avea loc o conferință internațională unde și-au anunțat prezența universități de prestigiu din Europa, în timp ce, în 9 aprilie va fi organizată o ședință tehnică cu cei care au pus umărul la dezvoltarea învățământului tehnic în Baia Mare”, a arătat decanul Facultății de Inginerie, prof. dr. univ. Nicolae Ungureanu.

La cuvânt s-au înscris, apoi, consilierii județeni Marinel Kovacs, Cristian Anghel, Anton Rohian, Gheorghe Mihai Bârlea, Teodor Ardelean, fiecare aducând sincere felicitări organizatorilor și dorindu-le mult succes în acțiunile care vor avea loc pe parcursul acestei luni. La finalul pledoariilor, președintele Gabriel Zetea a amintit că instituția Consiliului Județean a aprobat toate proiectele transmise de Centrul Universitar Nord din Baia Mare, iar acest proiect a fost susținut și de profesorul Raul Drența.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.