Constantin Căliman, director general CSM București: ,,Ne dorim o participare în Final Four EHF Champions League în acest sezon!’

constantin-calimanConstantin Căliman, directorul general al CSM București își propune obiective mari alături de campioana țării. Trofeele interne reprezintă o miză însemnată pentru clubul bucureștean, dar, în același timp, Champions League va fi provocarea supremă, unde obiectivul este unul îndrăzneț: Final Four. Constantin Căliman, a acordat un interviu ziarului ”Maramureș Jurnal”, în care a vorbit și despre echipa locală de handbal.

Rep: Domnule Constantin Căliman, din calitatea de director general al echipei CSM București, spuneți-ne care sunt obiectivele echipei pentru noul sezon, atât pe plan intern, cât și internațional?

Constantin Căliman: CSM București are ca obiective, pentru sezonul 2015-2016, cu echipa de handbal feminin, câștigarea Supercupei României, a titlului de campioană națională, trofeul ”Cupa României” și un parcurs european cât mai lung în EHF Champions League.

Rep: Care sunt contracandidatele echipei CSM București pentru câștigarea campionatului?

Constantin Căliman: HCM Baia Mare, SC Craiova, CSM Ploiești și HCM Roman sunt echipele care, prin transferurile realizate, se vor lupta împreună cu CSM București pentru un loc pe podium.

Rep: După părerea dumneavoastră, echipa HCM Baia Mare este mai puternică decât sezonul recent încheiat? Mă refer aici la transferurile realizate.

Constantin Căliman: La componența lotului și transferurile făcute pentru viitorul sezon arată ca o echipă închegată. Nu pot aprecia dacă sunt mai puternici sau nu, dar vom avea ocazia, pe 19 august 2015, să ne dăm seama de acest lucru, atunci când ne vom întâlni ca adversari în Supercupa României.

Rep: Eliza Buceschi n-a mai semnat pentru CSM București, antrenorul Costică Buceschi a plecat de la echipa de junioare, sunt pierderi pentru echipă?

Constantin Căliman: Ne-am dorit-o pe Eliza la noi, dar nu a fost să fie. Costică Buceschi a facut o treabă foarte bună cu echipa noastră de junioare 1, cu care am câștigat titlul național și aveam cu el o înțelegere ca, în cazul în care își va găsi o echipă de Liga Națională, să devină liber de contract. Ne-am respectat promisiunea. Bineînțeles că plecarea lui este o pierdere pentru noi.

Ce transferuri vor mai fi la tigroaice și cât de realist este obiectivul Final Four pentru CSM București?

Rep: Constantin Căliman: Nu mai facem niciun transfer. Echipa este completă pentru acest sezon. Ne dorim o participare în Final Four EHF Champions League în acest sezon. Avem un culoar bun și sperăm să beneficiem de această șansă. La Bucharest Trophy, în perioada 20-23 august 2015, vom avea ocazia să ne testăm forțele cu cele mai puternice echipe din Europa (Buducnost, Vardar, Rostov Don, HCM Baia Mare, Corona Brasov). Să speram într-un parcurs cât mai lung în Champions League și să dea Dumnezeu să ne bucurăm împreună de rezultate frumoase pentru handbalul românesc.

Rep: Un gând pentru cititorii jurnalmm.ro?

Constantin Căliman: În incheiere, salut cititorii jurnalmm.ro și vă așteptăm la Bucharest Trophy să vizitați orașul București și să vă bucurați de handbal!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.