Continuă ninsorile în Maramureş. Ce temperaturi vom avea astăzi?

Vremea a fost rece in cursul zilei, local geroasa in cursul noptii. Cerul a fost temporar noros. In cursul zilei pe arii restranse a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de ,.7 l/mp, la Moisei. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost de -7 grade la Baia Mare, Ocna Sugatag, Targu Lapus si -6 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -19 grade, -12 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -10 grade la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, -7 grade in Baia Mare. Izolat, in zona montana inalta s-a semnalat ceata. Stratul de zapada masoara pana la 55 cm la statia meteo Iezer, 17 cm la Targu Lapus,, 16 cm in Baia Mare, 8 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm la Ocna Sugatag.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, respectiv curat si uscat cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, intre km 140 si km 180, unde se gaseste un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au raspandit 62 tone material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN17C, DN18B. Cerul este acoperit, fulguieste in judet, respectiv ninge in Pasul Gutai, Pasul Prislop si zona Targu Lapus. Vizibilitatea este redusa de ceata in zonele joase sub 150 de metri. CJSU recomanda conducatorilor auto sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa isi adapteze viteza la conditiile din trafic, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei, sa evite depasirile pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusa. Nu au fost apeluri/semnalate cazuri de persoane fara adapost cu hipotermie.

Vremea se va incalzi astazi in judet fata de zilele precedente, dar va fi rece, local geroasa la inceputul intervalului. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ninge si se va depune strat nou de zapada. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10. l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare la munte, în general, cu viteze de 60-70 km/h, iar pe crestele inalte, rafelele vor depăși temporar 80-90 km/h, spulberand zapada si viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -2 grad, iar cele minime intre -6 si -3 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.